Κυριακή 28 Απριλίου 2024  08:17:02

Παπαευαγγέλου: Είναι μακριά το τείχος ανοσίας – Οι μάσκες θα μας συνοδεύουν για καιρό

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, η Βάνα Παπαευαγγέλου εκτίμησε ότι είναι θετική η πορεία της πανδημίας, ωστόσο χρειάζεται ακόμα προσοχή καθώς το τείχος ανοσίας είναι ακόμα μακριά.

ΗΚαθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου ξεκίνησε την ενημέρωση των συντακτών Υγείας δίνοντας την εικόνα των ημερήσιων κρουσμάτων.
Την τελευταία εβδομάδα διαγνώστηκαν 9,500 κρούσματα με τα μισά από αυτά να αφορούν τις διαγνώσεις των self test, σε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας.

Η ενδιάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 36 χρόνια, γεγονός που δείχνει ότι ο ιός κυκλοφορεί στα νεότερα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ έχει μειωθεί πολύ ο αριθμός των μολύνσεων στους άνω των 60 ετών.

Η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται αισθητά αλλά δεν σημαίνει ότι η πανδημία έχει ελεγχθεί.
Υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση σε περιοχές όπως η Κατερίνη και η Ρόδος.

Είμαστε μακριά από το επιθυμητό τείχος ανοσίας ανέφερε και τόνισε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον συγχρωτισμό, και να θυμόμαστε ότι η ξεγνοιασιά θα αργήσει να έρθει.
Έτσι ξαφνιάζουν την επιτροπή μας οι απόψεις που λένε ότι θα πετάξουμε τις μάσκες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline