Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  06:34:12

«Να δώσουν αμέσως εξηγήσεις για το προβληματικό εμβόλιο»

Από τη δική της μεριά, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, σημείωσε ότι η Επιτροπή των Εμβολιασμών θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες για το σκεπτικό της απόφασης που έλαβε.


«Όταν αλλάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα πρέπει να δίνονται σαφείς οδηγίες από την Επιτροπή, γιατί δεν απευθύνεται σε γιατρούς αλλά σε απλό κόσμο που τον τελευταίο καιρό ακούει μόνο για θρομβώσεις. Λογικά προβληματίστηκε, λογικά βρίσκεται σε πανικό».

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι «θα πρέπει άμεσα η Επιτροπή να δώσει σαφείς οδηγίες στον απλό κόσμο μετά από αυτό που έγινε χθες» ωστόσο υπογράμμισε πως όσοι έκαναν την 1η δόση με AstraZeneca και δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα, θα πρέπει να κάνουν και τη 2η με το ίδιο σκεύασμα.

«Όσοι έχουν κάνει την 1η δόση με AstraZeneca και δεν είχαν θέμα θρόμβωσης ή θρομβοπενίας, καλό θα είναι η 2η δόση να γίνει από το ίδιο εμβόλιο».
Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, 470.000 πολίτες περιμένουν να λάβουν τη 2η δόση του εμβολίου και βρίσκονται σε έναν πανικό.
«Έχουν ακυρωθεί πολλά εμβόλια κάτι που θα πάει πίσω το θέμα του σχεδιασμού των εμβολιασμών. Αν πηγαίνουμε πίσω αντί μπροστά, τα πράγματα δε θα πάνε καλά», κατέληξε η πρόεδρος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline