Σάββατο 4 Μαϊου 2024  23:02:44

Η ανάρτηση της φωτογραφίας από την Καρολάιν

Απορίες, σχόλια και διάφορες εκδοχές. Σχετικά με την ανάρτηση που έκανε ο συζυγοκτόνος 5 μέρες μετά την δολοφονία της Καρολάιν δημοσιεύοντας μια γαμήλια φωτογραφία του με την ίδια και γράφοντας «Για πάντα μαζί. Καλό ταξίδι αγάπη μου» ειδικός ψυχολόγος εξηγεί πως είναι μάλλον αυτό που θεωρεί ο ίδιος ο πιλότος ως βέβαιη προσδοκία, ως διαγραφή της (παρορμητικής) δολοφονίας και επιπλέον ότι πρέπει να κάνει εκείνη την στιγμή για να πάρει τον κόσμο με το μέρος του.

«Ενδεχομένως και όλα τα κομπλιμέντα για την αστυνομία στις δηλώσεις του είναι για να πάρει και την αστυνομία με το μέρος του προκειμένου να μην καταλάβει κάποιος ότι ήταν αυτός ο ίδιος που το έκανε. Ένας άνθρωπος που βιώνει ένα τέτοιο τραγικό γεγονός δεν είναι η πρώτη του σκέψη ούτε να κάνει κομπλιμέντα στους αστυνομικούς, ούτε να ανεβάσει ένα ποστ στο Instagram. Περνάει ένα πολύ σημαντικό προσωπικό δράμα.

Αυτό βέβαια δεν είναι απόλυτο γιατί κάποιος μπορεί να το κάνει προκειμένου να πάρει δύναμη από τα σχόλια που θα τον στηρίξουν έστω και διαδικτυακά. Κάποιοι άνθρωποι το έχουν ανάγκη αυτό και το χρησιμοποιούν. Απλά νομίζω ότι χρησιμοποιήθηκε έτσι στην συγκεκριμένη περίπτωση» λέει χαρακτηριστικά.

Τι μπορούμε να κάνουμε ως κοινωνία

«Πολλά λάθη έγιναν για να συμβεί ένας φόνος».

Με αυτή την φράση ο ειδικός ψυχολόγος , υπογραμμίζει πως ίσως να είχε αποτραπεί αυτό γεγονός εάν είχαν γίνει αλλιώς κάποια πράγματα και δίνει ένα κοινωνικό μήνυμα παρακινώντας όσους ακούνε, βλέπουν ή αντιλαμβάνονται κάτι περίεργο στον διπλανό τους να μιλάνε και να απευθύνονται στις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Ποτέ κανένας δεν υποψιάζεται το χειρότερο αλλά δεν χρειάζεται να φτάσουμε σε ακραίες καταστάσεις προκειμένου να δράσουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ευθύνη είναι κάποιου άλλου επειδή ένας σκότωσε αλλά εάν είχαν γίνει κάποια πράγματα καλύτερα πχ να είχε επέμβει κάποιος άνθρωπος από το περιβάλλον, εάν είχαν δεχθεί βοήθεια από επαγγελματία.. εάν.. ίσως να μην είχαμε φτάσει εδώ» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline