Κυριακή 28 Απριλίου 2024  19:40:21

Μητσοτάκης: Κάντε υπομονή μία εβδομάδα

«Κάντε υπομονή μία εβδομάδα». Αυτό απάντησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να θεσπιστούν προνόμια στους εμβολιασμένους πολίτες, κατά τις δηλώσεις μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Επιπρόσθετα, με φόντο τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν.

«Είναι βέβαιο ότι αφού φτάσαμε σε ένα σημείο που αυτοί που θέλουν να εμβολιαστούν πάνε με μεγάλη προθυμία να το κάνουν, πρέπει να σκεφτούμε πιο δημιουργικά πώς θα προσεγγίσουμε συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να μην έχουν πάρει ακόμα αυτή την απόφαση. Θέλω βέβαια να πω ότι σταθερά και στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας τα ποσοστά εμβολιασμών αυξάνονται», είπε ο πρωθυπουργός.

Μετάλλαξη Δέλτα: Νέα έκκληση για εμβολιασμούς

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού και απήυθυνε έκκληση στους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

«Στο ζήτημα του κορωνοϊού εκφράστηκε ικανοποίηση για την πρόοδο των εμβολιασμών σε όλη την ΕΕ. Υπήρξε αναγνώριση πως ως Ευρώπη καλύψαμε το χαμένο έδαφος και μπορέσαμε να προμηθευθούμε επαρκείς δόσεις ώστε όλοι οι ενήλικοι πολίτες να μπορούν να εμβολιαστούν με όλα τα σκευάσματα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Σε ό,τι αφορά στη μετάλλαξη τύπου Δέλτα, στην δική μου παρέμβαση υποστήριξα πως δεν πρέπει να πάμε σε λογική νέων περιορισμών, αλλά αντιθέτως να επιταχύνουμε τους εμβολιασμούς», συνέχισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως: «Το είπα και χθες, όσοι έχουν εμβολιαστεί είναι προστατευμένοι, οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Πρέπει και στην χώρα μας να απευθυνθούμε τόσο προς τους νέους, όσο και προς τις μεγαλύτερες ηλικίες να σπεύσουν να εμβολιαστούν».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline