Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  04:54:05

Οι θέσεις Σκέρτσου-Οικονόμου για τον αναγκαίο-σωτήριο εμβολιασμό

«Η έξαρση της μετάλλαξης «Δέλτα» που παρατηρείται και στην Πατρίδα μας και πλήττει κυρίως τους ανεμβολίαστους, δημιουργεί την υποχρέωση στην Πολιτεία να αντιδράσει. Υπάρχει μία μερίδα κόσμου, που επιμένει στο να μην εμβολιάζεται» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε:


«Οι επιλογές του καθενός έχουν και ένα κόστος. Σκοπός είναι να καταλάβουν όλοι ότι το Κράτος, η Πολιτεία μέχρι ενός ορισμένου σημείου μπορεί να διαθέτει πόρους, δυνάμεις, ενέργεια, για να τους πείσει και τους εξασφαλίσει όλους».

Άδικο και λάθος

Από την δική του πλευρά ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σημείωσε ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες έχουν 13 φορές λιγότερες πιθανότητες να διασωληνωθούν τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Μια βασική διαφορά στη διαχείριση του συστήματος Υγείας σε αυτή τη φάση της πανδημίας, είναι ότι χάρη στο εμβόλιο δεν θα μετατρέψουμε ξανά τα νοσοκομεία μας σε κατά προτεραιότητα χώρους περίθαλψης όσων νοσούν βαριά από COVID.
»Τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά καθώς το αντίθετο θα ήταν άδικο και λάθος υγειονομικά απέναντι στην πλειονότητα των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί, νοσούν από άλλες ασθένειες και βεβαίως έχουν δικαίωμα σε ισότιμη πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας και σωστή περίθαλψη».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline