Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  08:59:07

Mπάιντεν παραμένει σε παθητικές διαπιστώσεις και μόνο– Αυτή δεν ήταν η τελευταία επίθεση στο ISIS

«Είπα ότι θα κυνηγήσουμε την ομάδα που είναι υπεύθυνη για την επίθεση στα στρατεύματά μας και τους αθώους πολίτες στην Καμπούλ, και το έχουμε κάνει. Αυτή δεν ήταν η τελευταία επίθεση».


«Δεν ήταν η τελευταία επίθεση». Αυτό ήταν το μήνυμα του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, σχολιάζοντας το «χτύπημα» των ΗΠΑ την Παρασκευή, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο κορυφαίων στελεχών του ISIS.

«Είπα ότι θα κυνηγήσουμε την ομάδα που είναι υπεύθυνη για την επίθεση στα στρατεύματά μας και τους αθώους πολίτες στην Καμπούλ, και το έχουμε κάνει. Αυτή δεν ήταν η τελευταία επίθεση» είπε και συμπλήρωσε πως «θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε οποιοδήποτε εμπλέκεται σε αυτή την αποτρόπαιη επίθεση και θα τους κάνουμε να πληρώσουν».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο νέας τρομοκρατικής επίθεσης στο Αφγανιστάν εξήγησε πως «η κατάσταση επί του εδάφους εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στο αεροδρόμιο παραμένει υψηλός».
Μάλιστα, υπογράμμισε πως «οι διοικητές μας με πληροφόρησαν ότι μια (τρομοκρατική) επίθεση είναι πολύ πιθανή μέσα στις επόμενες 24-36 ώρες».
Τέλος, κατέληξε πως «παρά την δύσκολη κατάσταση στην Καμπούλ, συνεχίζουμε την εκκένωση αμάχων».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline