Σάββατο 27 Απριλίου 2024  19:28:15

Χάρης Δούκας για τον «Αθήνα 984»: «Αν φύγει από τον Δήμο θα γυρίσουμε 40 χρόνια πίσω»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σε συνέντευξη του στον «ΣΚΑΪ 100,3» αναφέρθηκε στα σχέδια της Κυβέρνησης για τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και εξέφρασε την αντίθεσή του.

Η Κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει μεγάλες αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας των δημοτικών ραδιοφώνων. Συγκεκριμένα το σχέδιό της αφορά τους ζημιογόνους δημοτικούς σταθμούς οι οποίοι αρχικά θα περάσουν στις Περιφέρειες και από εκεί στα χέρια ιδιωτών.

Το συγκεκριμένο σχέδιο βρίσκει κάθετα αντίθετο τον Χάρη Δούκα. Ο Δήμαρχος Αθηναίων σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΣΚΑΪ 100,3» αναφέρθηκε στο θέμα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι με αυτόν τον τρόπο «Είναι σαν να επιστρέφουμε 40 χρόνια πίσω».

Ο λόγος για τον οποίο προχώρησε στη συγκεκριμένη τοποθέτηση είναι ότι ένας από τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που θα επηρεαστούν εάν κατατεθεί και ψηφιστεί η σχετική νομοθετική διάταξη θα είναι ο «Αθήνα 984», ο οποίος θα περάσει αρχικά στα χέρια της Περιφέρειας Αττικής και τον Νίκο Χαρδαλιά. Φυσικά, το ίδιο θα συμβεί και με άλλους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς οι οποίοι είναι ζημιογόνοι.

Σε σχετική ερώτηση ο κ. Δούκας απάντησε: «Τα διάβασα και εγώ αυτά τα δημοσιεύματα και ένα δημοτικό ραδιόφωνο με τόση μεγάλη ιστορία και από τα πρώτα της ελεύθερης ραδιοφωνίας και αυτό να φύγει.
Δηλαδή το δημοτικό ραδιόφωνο να φύγει από το δήμο και να πάει κάπου αλλού. Θα γυρίσουμε 40 χρόνια πίσω. Γι' αυτό και λέω ότι θέλει μία νέα προσέγγιση και να μην είναι μόνο στα λόγια η συζήτηση για την αυτονομία της αυτοδιοίκησης αλλά να είναι με πράξεις, να έχουμε εργαλεία.

Βεβαίως με διαφάνεια, με λογοδοσία, με αποτελεσματικότητα και με αξιολόγηση για το έργο μας. Αλλά να έχουμε τα εργαλεία διαφορετικά ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης θα καταντάει να είναι επαίτης σε υπουργούς για να βρίσκει κάποια χρήματοδότηση για να κάνει ένα πολύ μικρό έργο χωρίς στην πραγματικότητα να έχει τη δυνατότητα παρέμβασης στις γειτονιές όπως είναι και το ζητούμενο σήμερα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline