Κυριακή 28 Απριλίου 2024  09:53:40

Μπάιντεν: Ο Τραμπ υιοθετεί τη ρητορική της ναζιστικής Γερμανίας

Ο αντίκτυπος των παραπάνω αλλαγών αποτυπώνεται στα εκλογικά αποτελέσματα. Η Αϊόβα διοικείται πια από μια κυβέρνηση που είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικανών και έχει θεσπίσει υπερσυντηρητικές πολιτικές.


Οι πολιτικοί που έχει εκλέξει στο Κογκρέσο είναι όλοι Ρεπουμπλικανοί μετά τη σαρωτική νίκη των συντηρητικών υποψηφίων το 2022.

Με «μαστίγιο και καρότο» ο Τραμπ κατάφερε να κερδίσει τους Ρεπουμπλικανούς
«Κόκκινα» τα περίχωρα

Πίσω από τις νίκες των Ρεπουμπλικανών στην Αϊόβα στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022 για το Κογκρέσο υπάρχουν, ωστόσο, και άλλοι παράγοντες που προκάλεσαν τη συντηρητική στροφή.
Ο Κρίστοφερ Λάριμερ, πολιτικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αϊόβα, υπογραμμίζει και πάλι τη σημασία των δημογραφικών στοιχείων.

Γιατί ο Τζο Μπάιντεν έρχεται δεύτερος στις δημοσκοπήσεις

Τι απέγινε το τεράστιο κύμα των 18χρονων ψηφοφόρων που έδωσαν ώθηση στον Ομπάμα το 2008; Οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι ήταν 22 ετών και απόφοιτοι κολεγίου το 2012. Μέχρι το 2016, πολλοί από αυτούς είχαν πιθανότατα εγκαταλείψει την πολιτεία, εξηγεί ο Λάριμερ.
«Δεν ξέρω αν η Αϊόβα διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο μέρος των ΗΠΑ», προσθέτει, επισημαίνοντας πως «οι νέοι μετακινούνται στον αστικό πυρήνα και αυτό κάνει τα περίχωρα πιο κόκκινα».

Ο 81χρονος Μπάιντεν στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον Τραμπ ή να βρίσκεται πίσω του.
«Αν οι εκλογές γίνονταν αύριο, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα έχανε», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Ουίλιαμ Γκάλστον, ειδικός στο Brookings Institute.
Ωστόσο, πολλά ενδέχεται να αλλάξουν μέχρι τον Νοέμβριο του 2024.
Με πληροφορίες από ΝΥΤ, CNN

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline