Σάββατο 27 Απριλίου 2024  14:24:56

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ο κ. Φαραντούρης προσβάλλει τους ανώτατους δικαστές

Ανακοίνωση σχετικά με δηλώσεις του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φαραντούρη σε τηλεοπτική εκπομπή εξέδωσε η Ενωση Εισαγγελέων και Δικαστών κάνοντας λόγο για «προσβολή των ανώτατων δικαστών της χώρας με αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς».

«Οι δηλώσεις αυτές σε βάρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενες από ευθείες προσβολές του πολιτεύματος και των δημοκρατικών θεσμών καταδεικνύουν, πλέον, ότι ο σκοπός αυτών, που τις υποστηρίζουν δεν είναι η ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας, αλλά η πολιτική και μόνο εκμετάλλευση ενός τραγικού συμβάντος στη δίνη του οποίου επιχειρούν να ισοπεδώσουν τον κορυφαίο θεσμό της δικαιοσύνης », αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό One, ο κ. Φαραντούρης ανέφερε πως «η Ευρωπαία εισαγγελέας είναι μία εγνωσμένου κύρους γυναίκα, την οποία κάποιοι προσπάθησαν να αποδομήσουν, σαν προσωπικότητα και σαν θεσμό».
«Εριξε την κυβέρνηση στη Ρουμανία η Λάουρα Κοβέσι» πρόσθεσε ο κ. Φαραντούρης με τον δημοσιογράφο να ρωτά: «Και τι θέλετε; Να ρίξει την κυβέρνηση και στην Ελλάδα;». Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Θα ήταν ευχής έργον θα σας έλεγα [...] Αν αποκρύπτει σκάνδαλα ναι, αν δεν θέλει να διαλευκάνει υποθέσεις;». Παρέπεμψε ακολούθως σε δήλωση της εισαγγελέως: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια, από το να εφαρμόσουμε τη δικαιοσύνη. Διότι αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια».
Στη συνέχεια, ο βουλευτής της Ν.Δ., Κ. Καραγκούνης που συμμετείχε στο ίδιο πάνελ είπε: «Το ξέρετε ότι υπάρχει υπόμνηση του Αρείου Πάγου που λέει στην κ. Κοβέσι "να ασχολείσαι με τα της αρμοδιότητάς σου;"» με τον κ. Φαραντούρη να απαντά: «Ε, και τι σημαίνει αυτό; Ο Αρειος Πάγος στη χούντα έλεγε η επανάσταση επικρατεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων και Δικαστών:

Οι χθεσινές δηλώσεις πολιτικού στελέχους κοινοβουλευτικού κόμματος, με τις οποίες προσβάλλει τους Ανώτατους Δικαστές της χώρας με αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς, συνιστούν ευθεία προσβολή ολόκληρου του Δικαστικού Σώματος και υπονόμευση του έργου της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η απονομή της οποίας επιχειρείται να υποκατασταθεί εκτός των ορίων του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις αυτές σε βάρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενες από ευθείες προσβολές του Πολιτεύματος και των Δημοκρατικών Θεσμών καταδεικνύουν, πλέον, ότι ο σκοπός αυτών, που τις υποστηρίζουν δεν είναι η ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας, αλλά η πολιτική και μόνο εκμετάλλευση ενός τραγικού συμβάντος στη δίνη του οποίου επιχειρούν να ισοπεδώσουν τον κορυφαίο Θεσμό της Δικαιοσύνης.
Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπενθυμίζει σε όλους ότι η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε στη χώρα μας το 1974 και ότι η αμφισβήτηση του Συντάγματος, της Δικαιοσύνης και εν γένει των Θεσμών αποτελεί το αρχικό στάδιο της εγκαθίδρυσης του αυταρχισμού.

Κυρίαρχος στην Ελληνική Δημοκρατία είναι ο Λαός από τον οποίο πηγάζουν όλες οι Εξουσίες. Η Ελλάδα έχει Σύνταγμα, την εφαρμογή του οποίου εγγυάται αδιάλειπτα η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Οι Ελληνες Δικαστές και Εισαγγελείς επιτελούν με πλήρη ευσυνειδησία και Ανεξαρτησία το ύψιστο καθήκον τους, με βάση τα στοιχεία των δικογραφιών, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται με τις εγγυήσεις που προβλέπουν τα διεθνή κείμενα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαφορετικά ο κάθε πολίτης θα κινδύνευε να καταστεί έρμαιο του προσωπικού του αντιπάλου ή του κοινού, που επιζητεί ακόμη και τη θανατική ποινή με κίνδυνο την οριστική διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ
ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Μαργαρίτα Στενιώτη, Πρόεδρος Εφετών, Πρόεδρος ΕνΔΕ
Ευστάθιος Βεργώνης, Εισαγγελέας Εφετών, αν. Γενικός Γραμματέας ΕνΔΕ
Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Εφέτης, Εκπρόσωπος Τύπου ΕνΔΕ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline