Τρίτη 30 Απριλίου 2024  23:38:36

Χρόνης Αηδονίδης: Συναυλία μνήμης στο «Αηδόνι της Θράκης»

Τη μνήμη του σπουδαίου πρεσβευτή της παραδοσιακής μουσικής, του αξέχαστου τραγουδιστή Χρόνη Αηδονίδη, που έφυγε πριν έξι μήνες από τη ζωή, θα τιμήσουν οι μουσικοί συνεργάτες του και φίλοι – καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Νταλάρας και Παντελής Θαλασσινός, με μια συναυλία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα.

Η μουσική αυτή βραδιά με τίτλο «Φίλοι μ΄, καλώς ορίσατε!» είναι αφιερωμένη στο «Αηδόνι της Θράκης», στον μεγάλο δάσκαλο και ερμηνευτή, που ένωσε με τις ερμηνείες του την Θράκη με την Πόλη και όλη τη Μικρασία, το παραδοσιακό τραγούδι με το βυζαντινό τροπάρι, το χθες με το σήμερα της ρωμαίικης ψυχής.

Από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Θρακικής Ιστορίας εδώ και 80 και πλέον χρόνια, ο Χρόνης Αηδονίδης υπήρξε γέφυρα ανάμεσα στις αλησμόνητες πατρίδες και τη μάνα γη Θράκη, που αγκάλιασε τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, του Πόντου, της Πόλης και της Ανατολικής Θράκης.
Στη συναυλία, επικεφαλής της οποίας είναι ο μαθητής και συμπατριώτης του Χρόνη Αηδονίδη, Βαγγέλης Δημούδης, θα παρουσιαστεί επίσημα η νεοσυσταθείσα ορχήστρα «Χρόνης Αηδονίδης», με την οποία θα συμπράξουν κορυφαίοι ερμηνευτές που συνεργάστηκαν μαζί του, όπως ο Γιώργος Νταλάρας και ο Παντελής Θαλασσινός.

Μαζί τους οι μαθητές του, Μάνος Κουτσαγγελίδης, Κώστας Μερετάκης, Λευκοθέα Φιλιππίδη καθώς και η Χορωδία Ενοριακής Νεανικής Εστίας Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη Χρήστου Σταύρου.

Στην εκδήλωση θα προβληθούν αφιερωματικά βίντεο στον Χρόνη Αηδονίδη, σε σκηνοθεσία του Νίκου Σούλη και επιμέλεια κειμένων της Φεβρωνίας Ρεβίνθη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline