Τρίτη 30 Απριλίου 2024  17:59:50

Τέμπη: H απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στη διάψευση της Εισαγγελέως του Α.Π.

Δεν επέμενε τελικά στον ισχυρισμό της για ασύμβατη σύσταση από την κ. Αειδηλίνη για τις ανακρίσεις στο θέμα των Τεμπών και την καταφυγή στην ...Εκκλησία και όχι στη Δικαιοσύνη.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς ότι παρέπεμψε συγγενείς θυμάτων των Τεμπών στην εκκλησία - Τι απαντά η Μαρία Καρυστιανού.

Από το Φόρουμ των Δελφών, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τα Τέμπη και διέψευσε τα όσα είχε υποστηρίξει πριν μήνες η Μαρία Καρυστιανού σχετικά με το ότι την είχε παραπέμψει στην εκκλησία για την υπόθεση των Τεμπών.
«Ο λόγος για τον οποίο μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκα είναι από σεβασμό στα νεκρά παιδιά, στα θύματα μίας τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οποιονδήποτε συγγενή προσέφυγε σε μένα ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, τον παρέπεμψα για παρηγοριά στην Εκκλησία», ανέφερε η ίδια.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με τέτοιον κυνισμό σε οποιοδήποτε συγγενή θύματος των Τεμπών. Ο αβάσταχτος πόνος και η δίκαιη οργή από τους συγγενείς δικαιολογεί την παρερμηνεία κάποιων πραγμάτων που μπορεί να ειπώθηκαν στο γραφείο μου. Τους διαβεβαιώνω όμως πως δεν είμαι απέναντί τους, αλλά είμαι μαζί τους», τόνισε η ίδια.

Η κ. Αδειλίνη σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της απέκρουσε όσα καταλογίζονται (και) στη Δικαιοσύνη για συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών λέγοντας πως «και να ήθελε δεν θα μπορούσε» ενώ για την άσκηση δίωξης σε βάρος του Κώστα Αχ. Καραμανλή είπε ότι «σε οποιαδήποτε έρευνα συναντήσει δικαστικός ή εισαγγελικός λειτουργός στοιχεία ποινικής ευθύνης υπουργού υποχρεούται αμελλητί να τα διαβιβάσει στη Βουλή χωρίς να μπορεί να τα αξιολογήσει. Δεν μπορεί να τα κρίνει. Και να ήθελε η δικαιοσύνη, δεν θα μπορούσε να έχει συγκαλύψει».
Υπερασπίστηκε δε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, υποστηρίζοντας ότι δεν εμποδίζει από το να καταδικαστούν υπουργοί.

Η απάντηση της κα. Καρυστιανού

«Η κεφαλή της δικαστικής εξουσίας μιλάει για να σχολιάσει την δική μας αντιληπτική ικανότητα. Λυπάμαι πάρα πολύ. Είναι μια ακόμα απόδειξη της πλάνης στην οποία βρίσκεται η δικαστική εξουσία. Εμείς ακόμα ψάχνουμε υπολείμματα των παιδιών μας», απάντησε η Μαρία Καρυστιανού.
«Λυπάμαι πάρα πολύ που μετά από όλα αυτά που έχουνε βγει στην επιφάνεια. Με όλα αυτά τα αδιανόητα, τα ηχητικά ντοκουμέντα, τα μονταρισμένα, το ότι δεν είχαν ζητήσει από την αρχή τα αυθεντικά παρόλο που εμείς διαμαρτυρόμασταν. Για το ότι πρέπει να βάζουμε τους σκύλους να ψάχνουν υπολείμματα των ανθρώπων μας, σε σημείο που δεν έχει καμία σχέση με τον αρχικό τόπο του δυστυχήματος», ανέφερε στο MEGA.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι παρέπεμψα τον οιονδήποτε στην Εκκλησία, δεν συμπεριφέρθηκα με τον κυνισμό που μου αποδίδεται» είπε η Γεωργία Αδειλίνη στο φόρουμ των Δελφών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline