Κυριακή 28 Απριλίου 2024  16:38:52

Το πρόβλημα ρευστότητας και ανασυγκρότησης του καναλιού για τα επόμενα χρόνια αναφέρεται σε 20-25 εκατ. ευρώ και επιδεινώνεται με την αβεβαιότητα για την απόκτηση νέας άδειας (για την oποία απαιτούνται τουλάχιστον 20 εκατ.). Κύριο

Νέες περιπλοκές και καθυστερήσεις. Χθες οι τρεις μεγάλοι μέτοχοι δεν συμφώνησαν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καθώς οι περιστάσεις (Χρηματιστήριο, Τράπεζες, Κυβέρνηση) πιέζουν για αποφάσεις. Επείγουσες και λυσιτελείς.

Δραματικές αρχίζουν να γίνονται οι εξελίξεις στο μεγάλο κανάλι, καθώς επιβεβαιώθηκε το αδιέξοδο, μετά και την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της «Τηλέτυπος».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το ΔΣ ούτε σήμερα κατέληξε σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Το θέμα θα συζητηθεί σε νέο ΔΣ, αλλά προς το παρόν δεν έχει οριστεί ημερομηνία.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το Διοικητικό Συμβούλιο οι τρεις βασικοί μέτοχοι (Φώτης και Γιώργος Μπόμπολας, Σταύρος Ψυχάρης και οικογένεια Βαρδινογιάννη) δεν πήραν απόφαση να βάλουν τα πρώτα 15-20 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου αλλά επέλεξαν να ζητήσουν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την άδεια για να προχωρήσουν σε νέα γενική συνέλευση της εταιρείας Τηλέτυπος Α.Ε., με την πρόταση να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο από τα 15 στα 25 εκατ. ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΜΚ είναι για τις τράπεζες εγγύηση, όπως υποσχέθηκαν οι μέτοχοι από τις αρχές Δεκεμβρίου, με αντάλλαγμα να παραταθεί η αποπληρωμή των δανείων ως το 2021.

Συνάμα, υπάρχουν ερωτήματα για το ποιοι νέοι επενδυτές θα παρουσιαστούν στην επόμενη γενική συνέλευση, όπως λέγεται πρόκειται να μετέχει ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος (των Αττικών Εκδόσεων) που ελέγχεται από την οικογένεια Βαρδινογιάννη 'ή άλλος επιχειρηματίας με μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια..

Κατά το newsit.gr, οι τράπεζες δεν αντιδρούν κατ' αρχήν θετικά στη νέα δανειοδότηση ή στην δίμηνη παράταση όλης εκκρεμότητας, διοικητικής και οικονομικής.. Υποστηρίζεται ότι αν οι μέτοχοι δεν βάλουν τα χρήματα που απαιτούνται, θα πάρουν οι τράπεζες την κατάσταση στα χέρια τους με στόχο να βρούν νέο μετοχικό σχήμα, δηλαδή νέους ιδιοκτήτες. Οι λύσεις δηλαδή είναι δυο: ή θα βρεθεί νέος μέτοχος ή το κανάλι θα υπαχθεί στο άρθρο 99!
Και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γιατί οι ίδιοι τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι για να λειτουργήσει βιώσιμα το κανάλι πρέπει να μπούν στο ταμείο του άμεσα 25 εκατομμύρια ευρώ και παράλληλα να ξεκινήσει πρόγραμμα εξυγίανσης, που σημαίνει απολύσεις και περικοπές! Επίσης, πρέπει να θεωρείται δεδομένο εκ μέρους των τραπεζών ότι νέο δάνειο στον όποιον επενδυστεί εμφανιστεί, δεν πρόκειται να χορηγηθεί.

Και όλα αυτά σε ένα πολύ δύσκολο πλαίσιο αφού είναι αμφίβολο αν το MEGA θα υπάρχει σε μερικούς μήνες αφού υπάρχει και το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και ποιοί θα τις πάρουν.

Η πλευρά Μπόμπολα, επισημαίνει παράλληλα ότι δεν υπάρχει ακόμα από την κυβέρνηση ένα πλαίσιο εξυγίανσης για τις προβληματικές και πολυδανεισμένες επιχειρήσεις και αυτός είναι ο λόγος που ζητείται και η παράταση.
Και μέσα σε όλα αυτά, το MEGA έμεινε ακέφαλο αφού υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του MEGA, ο Νίκος Πεφάνης. Ήταν το μόνο πρόσωπο που είχε θέση εκτελεστικού μέλους στο ΔΣ της Τηλέτυπος και πλέον στο όργανο δεν υπάρχει κανένα μέλος να υπογράψει αποφάσεις.

-Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του MEGA, ο Νίκος Πεφάνης, που ήταν πρόσωπο ης επιλογής και εμπιστοσύνης του Σταύρου Ψυχάρη.. Σημειώνεται ότι ήταν το μόνο πρόσωπο που είχε θέση εκτελεστικού μέλους στο ΔΣ της Τηλέτυπος.

Στο κανάλι της Μεσογείων είναι φυσικό να υπάρχει αναστάτωση μεταξύ των εργαζομένων, καθώς το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού θεωρείται, μετά μάλιστα τόσες μειώσεις μισθών και δεκάδες απολύσεις στελεχών και εργαζομένων...

---Την Τρίτη, μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Χρηματιστήριο ανέστειλε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ-MEGA». Οι μετοχές της εταιρείας θα παραμείνουν σε αναστολή διαπραγμάτευσης μέχρι η εταιρεία να παράσχει ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό για α) τα αποτελέσματα της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, β) τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί ή προτίθεται να προβεί η εταιρεία, δοθέντος του γεγονότος ότι την 29.2.2016 έχει λήξει η περίοδος χάριτος (waiver) που είχε τεθεί από τις πιστώτριες τράπεζες και γ) τυχόν άλλες πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες για την ορθή πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline