Παρασκευή 3 Μαϊου 2024  05:34:28

Μαύρα μαντάτα για το ελληνικό πετρέλαιο

Ναι, βέβαια ακόμα οι έρευνες για πετρέλαιο στις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και του Πατραϊκού είναι στα πρώτα στάδια. Υπάρχουν κοιτάσματα, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι τεράστια, όπως και εκείνα της Κύπρου άλλωστε.

Ήλθε η οικονομική κρίση και δυσκόλεψαν πιό πολύ τα πράγματα από την πτώση των τιμών παγκοσμίως. Κατά 70% πτώσης γεγονός που γονάτισε τα μεγάλα ονόματα, τις " επτά αδελφές " εξόρυξης, άντλησης και εμπορίας πετρελαίου. Δυστυχώς δεν ενδιαφέρθηκε καμμιά από αυτές να συμμετάσχει στους διαγωνισμούς του ελληνικού Κράτους για έρευνα και εκμετάλλευση σε 26 περιοχές.

Γενικά, ελάχιστο το ενδιαφέρον από ξένες εταιρείες. Όπως συμβαίνει με τα δήθεν ακίνητα-φιλέτα, δεν υπάρχουν -όπως κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ και παλιότερα του ΠΑΣΟΚ- ότι είναι οι ξένοι εταίροι να μας εκμεταλλευθούν και να κερδοσκοπήσουν. Να μας κλέψουν τα φιλέτα σε ξηρά και θάλασσα, τα ανύπαρκτα για μεγάλες επενδύσεις και κερδοσκοπίες, όπως θέλουν ορισμένοι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline