Σάββατο 27 Απριλίου 2024  04:20:27

Μετά το φιάσκο και την κατακραυγή με τα μπλοκάκια, η υπουργός κ.Αχτσιόγλου υπόσχεται Επιτροπή Μελέτης του θέματος. Κύριο

Δεν σκέφτηκαν καν το υπουργείο Εργασίας για μια σοβαρή μελέτη του όλου θέματος, που έχει κρατήσει σε αναστάτωση εργαζόμενους και επιχειρήσεις και έχει προκαλέσει γενική κατακραυγή.

Ολο και περισσότεροι καταλήγουν στη διαπίστωση ότι η νέα Υπουργός Εργασίας, παρά την καλή της κατάρτιση στα εργατικά και ασφαλιστικά θέματα, δεν είχε την αναγκαία εμπειρία σε όλα τα επίπεδα να διευθύνει ένα τόσο κρίσιμο κοινωνικό τομέα, ζωτικό για εκατομμύρια εργαζομένων και εργοδοτών. Χρειάστηκε η πανελλήνια διαμαρτυρία και η πρόταση διεξόδου από βουλευτή και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ για το αυτονόητο που έπρεπε να γίνει, δηλαδή η σοβαρή μελέτη του όλου θέματος, αντί των αποφάσεων στο πόδι και των παλινωδίων. Αναγκστικά, πρόθυμη και θετική στην πρόταση βουλευτών για τη δημιουργία Ομάδας Εργασίας που θα εξετάσει το ζήτημα με τα μπλοκάκια, εμφανίστηκε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, που συζητά το νομοσχέδιο για το Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα σταλούν τα ειδοποιητήρια που αφορούν τους ασφαλισμένους στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων.

Η υπουργός Εργασίας υποστήριξε ακόμα ότι από τα ειδοποιητήρια που έχουν σταλεί, προκύπτει ότι το 80% των πρώην ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ θα πληρώσουν λιγότερα. Όπως είπε, θα πληρώσουν 170 ευρώ τον μήνα ενώ ήταν 245 ευρώ για τους παλαιούς ασφαλισμένους και 210 ευρώ για τους νέους ασφαλισμένους.

Ειδικότερα παραδέχτηκε καθυστερημένα ότι «το πρόβλημα για τα μπλοκάκια χρειάζεται ολιστική αντιμετώπιση», αφού τόσο με την πρώτη εγκύκλιο που είχε πρόβλημα εφαρμογής όσο και με τη δεύτερη "διορθωτική" εγκύκλιο που βγήκε σήμερα, αλλά υποστήριξε ότι το πλαίσιο εισφορών ελάφρυνε τον εργαζόμενο, αγνοόντας τις πανελλήνιες διαμαρτυρίες και δημοσιεύματα για το αντίθετο.

«Την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για μία ομάδα εργασίας την ακούμε με προσοχή και θα δράσουμε και εμείς προς αυτή κατεύθυνση αφού το ζήτημα έχει πολλές πλευρές. Δεν είναι μόνο ασφαλιστικό» είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας στην Βουλή κατά την συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση είχε καταθέσει η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, προκειμένου όπως δήλωσε η ίδια – «η κυβέρνηση να δώσει συνολική λύση στο αλαλούμ που η ίδια δημιούργησε» και μάλιστα μετά από σοβαρή μελέτη την οποία το υπουργείο Εργασίας ούτε σκέφτηκε να κάνει προηγουμένως.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline