Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  14:55:13

Γαιδουρονήσι και γαιδουρικές συμπεριφορές από ασυνείδητους κλέφτες ΦΠΑ, φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Οι νέες καμπάνες. Κύριο

Αυστηρών ποινών συνέχεια στους ελέγχους της ΑΑΔΕ σε όλη την Ελλάδα. Βαριές «καμπάνες» σε αμετανόητους και προκλητικούς παραβάτες.  Πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας.

Ο παράδεισος της αισχροκέρδειας από τα προηγούμενα χρόνια, με σειρά καταγγελιών, χωρίς κανένα ενδιαφέρον από τις τοπικές αστυνομικές και δημοτικές αρχές. Όποιος βρεθεί στο νομό Λασιθίου, δεν γίνεται να μην επισκεφτεί το γνωστό Γαιδουρονήσι ή αλλιώς νήσος Χρυσή. Πρόκειται για ένα μικρό εξωτικό νησί στο Λιβυκό Πέλαγος, μια ώρα απόσταση με το πλοίο από την Ιεράπετρα, που προστατεύεται από το Natura 2000, ως «περιοχή έντονου φυσικού κάλλους» και φιλοξενεί το μεγαλύτερο φυσικώς σχηματιζόμενο δάσος Λιβανέζικου κέδρου στην Ευρώπη. Τα δε νερά της Χρυσής είναι κρυστάλλινα και πεντακάθαρα, ενώ η παραλία της έχει λεπτή άμμο με πολλά κοχύλια. Οπότε, ναι, είναι ένας επίγειος παράδεισος, αλλά με ληστρική συμπεριφορά απέναντι στους τουρίστες και επισκέπτες .Από τα εισιτήρια στα καίκια μέχρι τις ξαπλώστρες, τα αναψυκτικά και τα πανάκριβα σάντουιτς.

-Οι καντίνες στο Γαϊδουρονήσι με τις «μαϊμού» ταμειακές μηχανές λειτουργούν εκ νέου από το περασμένο Σάββατο με προσωρινή απόφαση του Πρωτοδικείου, ωστόσο ο ιδιοκτήτης τους καλείται να καταβάλει πρόστιμο στα ασφαλιστικά ταμεία για αδήλωτους εργαζόμενους.

Το μεσημέρι της Δευτέρας πέντε ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μετέβησαν στον χώρο προσποιούμενοι τους πελάτες και διαπίστωσαν ότι εκδίδονταν κανονικά αποδείξεις. Ωστόσο, όταν στις 14.00 ζήτησαν τα στοιχεία ασφάλισης για τους επτά εργαζόμενους, αποδείχθηκε ότι αυτοί δεν είχαν δηλωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης έσπευσε μετά τον έλεγχο να ασφαλίσει τους εργαζόμενους, αλλά ο φάκελος απεστάλη από την ΑΑΔΕ στον ΕΦΚΑ και αυτός θα καταβάλει πρόστιμο 73.500 ευρώ (10.500 ευρώ/εργαζόμενο).

Χθες, νωρίς το μεσημέρι, πέντε εφοριακοί πήγαν στο νησί και παρακολούθησαν επί ώρα τη δραστηριότητα των καντίνων, ως πελάτες. Όλα πήγαιναν καλά -οι καντίνες έκοβαν αποδείξεις- ώσπου κάποια στιγμή ζήτησαν τα στοιχεία ασφάλισης για τους επτά εργαζόμενους. Κι εκεί έγινε η νέα αποκάλυψη της νέας παρανομίας , αφού προέκυψε ότι ήταν ανασφάλιστοι.

Ο ιδιοκτήτης έσπευσε άρον-άρον να ασφαλίσει τους εργαζόμενους, αλλά ο φάκελος απεστάλη από την ΑΑΔΕ στον ΕΦΚΑ και αυτός θα καταβάλει το προβλεπόμενο πρόστιμο: 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο, δηλαδή συνολικά 73.500 ευρώ.
Την ίδια ώρα, σημειώθηκαν τα πρώτα παρατράγουδα σε επιχειρήσεις, όπου επιχειρήθηκε να σπάσει το «λουκέτο». Το πρώτο περιστατικό έλαβε χώρα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, σε ένα καφέ- μπαρ στο οποίο είχε μπει «λουκέτο» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ ανακάλυψε το πρωί της Κυριακής ότι ο ιδιοκτήτης του είχε παραβιάσει τη σφραγίδα και το λειτουργούσε εκ νέου. Το 48ωρο «λουκέτο» μετατράπηκε αυτομάτως σε κλείσιμο για 10 ημέρες, ενώ ανάλογη κατάληξη είχε εστιατόριο στη Σάμο, όπου παρουσία αστυνομικών η ιδιοκτήτριά του έσκισε το αυτοκόλλητο στην είσοδο αρνούμενη να δεχθεί το «λουκέτο». Πέρα από το αυτόφωρο, το κατάστημα έκλεισε για 12 ημέρες.

«Λουκέτα» 48 ωρών, μπήκαν από την ΑΑΔΕ σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας ταχυφαγείων (λειτουργούσε με τη μέθοδο του franchise) στο Ηράκλειο στην Κρήτη, σε πολύ γνωστό σουβλατζίδικο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε beach bar στο Εράσμιο στην Ξάνθη, καθώς και σε καφέ- μπαρ στην Αχλαδερή στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν είχαν εκδοθεί καθόλου αποδείξεις στην καντίνα στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή- Θάσος και επιβλήθηκε πρόστιμο, καθώς δεν μπορεί, βάσει του νόμου, να μπει «λουκέτο».

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline