Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  18:13:18

Τα Νέα αποκαλύπτουν: Τσακαλώτος προς Αλ. Τσίπρα «Υπουργός Οικονομικών ή πάω σπίτι μου». Ανώνυμη διάψευση κάνοντας... εγγλέζικο χιούμορ. Κύριο

Δεν δέχεται καμμία μετακίνηση, παρά τις συχνές διαρροές κύκλων του ότι έχει κουραστεί από τις διαπραγματεύσεις, ότι έχει διαφωνίες κλπ. Δεν θα έλεγε όχι αργότερα σε μεταπήδησή του στην Τράπεζα ης Ελλάδος.


Στο συρτάρι φαίνεται ότι βάζει ο πρωθυπουργός το σενάριο του ανασχηματισμού, καθώς ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αρνείται να φύγει από το ΥΠΟΙΚ έως, τουλάχιστον, την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, σύμφωνα με «Τα Νέα». Με συνέπεια το βάρος του ανασχηματισμού να πέφτει σε περιπτώσεις μετακίνησης ή αποχώρησης υπουργών , με πρώτους τους κκ Παπαδημητρίου, Σταθάκη, Παπά. Σπίρτζη, Κονιόρδου και Γαβρόφλου

Οπως αναφέρει η εφημερίδα για την εξέλιξη αυτή, το να αναβληθεί ο ανασχηματισμός δηλαδή, έπαιξε ρόλο τόσο η πίεση των εταίρων προς το Μαξίμου να διατηρηθεί στο πόστο του ο υπουργός με τον οποίο συνομιλούν τα τελευταία δύο χρόνια και έχουν βρει, ως φαίνεται, σημείο επαφής, αλλά και η απροθυμία Τσακαλώτου να αναλάβει άλλους ρόλους. Μάλιστα, «Τα Νέα» αναφέρουν πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διεμήνυσε πως ή θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών ή θα πάει «σπίτι του».

Και προσθέτει η εφημερίδα: «Σε κάθε περίπτωση, καραμπόλες και εκτεταμένες αλλαγές στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου θα μπορούσαν να προκύψουν μόνο έπειτα από αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών. Αυτό σημαίνει πως η διαφαινόμενη παραμονή στο πόστο του θεωρητικά αφήνει περιθώριο στον Πρωθυπουργό μονάχα για περιορισμένου βεληνεκούς παρεμβάσεις και αλλαγές προσώπων (κυρίως σε θέσεις υφυπουργών)».
Σημειώνει ακόμη, μάλιστα, ότι η πρόκληση της έγκαιρης ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης της κυβέρνησης υπαγορεύει αντίστοιχα και την παραμονή των επικεφαλής και των υφισταμένων τους στα παραγωγικά υπουργεία και γενικότερα σε όσα εμπλέκονται με άμεσο τρόπο στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.
«Τα Νέα» αναφέρουν ακόμη ότι οι αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα εξαρτώνται και από τις λεπτές εσωκομματικές ισορροπίες, αναφέροντας ότι ο κ. Τσακαλώτος λειτουργεί ως άτυπος επικεφαλής της ομάδας των 53+ και από τη θέση του ΥΠΟΙΚ μπορεί και «μαζεύει» τις εσωκομματικές αντιδράσεις, αλλά και τα παράπονα τόσο υπουργών, όσο και στελεχών που βρίσκονται στον προθάλαμο της υπουργοποίησης.

Κύκλοι υπουργείου Οικονομικών: «Τα Νέα» αυτοαναφλέγονται
«Τους συστήνουμε να παρακολουθήσουν την ταινία "Μόνος στο Σπίτι"»

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» για τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο απαντούν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

«Σήμερα "Τα Νέα", ξεπερνώντας τον εαυτό τους, αυτοαναφλέγονται! Τους συστήνουμε να παρακολουθήσουν την ταινία "Μόνος στο Σπίτι" και στη συνέχεια το "Μοιραίο Πάθος". Ίσως, αντιληφθούν προς τα που βαδίζουν», σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου.
Η εφημερίδα «Τα Νέα» κυκλοφορεί σήμερα με πρωτοσέλιδο τίτλο «Υπουργός ή σπίτι μου», φράση, την οποία αποδίδει στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, με την υποσημείωση «ανατροπή πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline