Σάββατο 27 Απριλίου 2024  03:02:41

«Οι υπουργοί στο Μαξίμου Αλ. Φλαμπουράρης και Χριστ. Βεναρδάκης απέτυχαν στο συντονιστικό τους έργο και αυτό κοστίζει στο Κράτος, την κοινωνία και την Κυβέρνηση». Στο στόχαστρο οι δύο παντοδύναμοι υπουργοί του παρασκηνίου. Κύριο

Γιατί χρειάζεται να αναζητηθεί και σύντομα ένας αποτελεσματικός αλλά και «αξιόπιστος συντονιστής».

Αιχμηρό καταγγελτικό άρθρο του διευθυντή του ΒΗΜΑΤΟΣ Αντώνη Καρακούση για τις αποτυχίες ενός επαρκούς και αποτελεσματικού συντονισμού στη δράση των υπουργών και γενικότερα του κυβερνητικού έργου, που έχουν επιφορτισθεί χωρίς επιτυχία οι δύο υπουργοί Επικρατείας και άμεσοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού και συνήθως υπεράνω κάθε κριτικής , για ευνόητους λόγους, από πολλές πλευρές

Καρακούσης Αντώνης:  Εναν συντονιστή επειγόντως...

«Οσοι παρακολουθούν εκ τους σύνεγγυς την κυβερνητική δραστηριότητα γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση πέραν των άλλων έχει βαθύ πρόβλημα συντονισμού. Ο Πρωθυπουργός, όπως και οι περισσότεροι των προκατόχων του, δεν έχει το συγκεκριμένο ταλέντο. Δεν διατηρεί μπλοκάκι όπως ο Σημίτης, ούτε βεβαίως κρατάει τον βούρδουλα του πρώτου Καραμανλή.

Είναι και οι πολλές πολλές διεθνείς και άλλες υποχρεώσεις, που του τρώνε τον χρόνο και έτσι ο συντονισμός χωλαίνει. Γι αυτό και έχει αναθέσει το έργο στους κκ Φλαμπουράρη και Βεναρδάκη. Με τη διαφορά ότι ο ένας δεν μπορεί και ο άλλος δεν έχει το βάρος.
Με αποτέλεμα όλα να καθυστερούν και τα περισσότερα να παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες. Χαρακτηριστική η περίπτωση της επένδυσης του Ελληνικού».

Στη συνέχεια ο διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ αναφέρεται αναλυτικά σε περιπτώσεις καθυστερήσεων και έλλειψης σοβαρού συντονισμού ,που είχαν μεγάλο κόστος σε καθυστερήσεις της δεύτερης αξιολόγησης σε πολλούς τομείς. Οπως στα δημόσια οικονομικά., στα θέματα ανάπτυξης και απασχόλησης, στη διαχείριση των κοινοτικών πόρων και πολλών άλλων εκρεμμών κρατικών υποθέσεων, οι οποίες δεν «τρέχουν»-'όπως τονίζει- με ρυθμούς που οι περιστάσεις απαιτούν.

Καταγράφοντας αυτά τα ελλείμματα συντονισμού ο κ. Καρακούσης επισημαίνει ότι «στην κατάσταση ανάγκης που είναι η χώρα, προφανώς δεν υπάρχουν δικαιολογίες για απώλειες εξαιτίας των τέτοιων αδυναμιών. Γεγονός που επιβάλλει επειγόντως την πρόσληψη τουλάχιστον ενός αξιόπιστου συντονιστή», κάνοντας εμμέσως αναφορά για ακαταλληλότητα και απομάκρυνση των κκ Φλαμπουράκη και Βεναρδάκη από τις θέσεις και τα σημερινά τους καθήκοντα στο Μαξίμου και την Κυβέρνηση.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline