Παρασκευή 26 Απριλίου 2024  07:28:20

Άπραγοι ακόμα οι αρμόδιοι υπουργοί Σπίρτζης- Σταθάκης, με ανακλαστικά χελώνας από την εισαγγελία. Διαταγή ανάκρισης από χθες. Κύριο

Μετά ένα κλίμα κοινωνικής δυσφορίας και μεγάλης αρνητικής δημοσιότητας για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 50 εκατ. των λογαριασμών της ΔΕΗ από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Ηταν καιρός, μετά τόση καθυστέρηση και κοινωνική ένταση. Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες για καθυστερήσεις καταβολής από τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ χρηματικών ποσών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που προέρχονται από εξοφλήσεις λογαριασμών ρεύματος.
Μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των καταναλωτών, ενώ οι ίδιοι πλήρωσαν τους λογαριασμούς τους εμπρόθεσμα, τα χρήματα τους δεν έφτασαν ποτέ στην ΔΕΗ με αποτέλεσμα να χάσουν την έκπτωση συνέπειας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις εκδόθηκαν ακόμη και εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συσσωρευμένο χρέος των ΕΛΤΑ προς την ΔΕΗ φέρεται να φθάνει τα 50 εκατ. ευρώ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline