Σάββατο 18 Μαϊου 2024  18:32:42

Η Αγορά ακινήτων με ανατροπές που προκαλεί η πανδημία

Η τηλεργασία έστρεψε τα φώτα της ζήτησης σε μικρότερους γραφειακούς χώρους, ενώ παρατηρείται ενδιαφέρον για διαμερίσματα με χώρους γραφείου.

Αλλαγές γεωγραφικών προτιμήσεων για ενοικίαση ή αγορά σπιτιού, επιστροφή στις μακροχρόνιες μισθώσεις και έκρηξη ενοικίων στα... ψηλά βουνά φέρνει η υγειονομική κρίση όπου η αγορά ακινήτων συνεχίζει να χορεύει στους ρυθμούς της νέας πραγματικότητας.

Παράγοντες της αγοράς μεταφέρουν στα «ΝΕΑ» τις 7 + 1 τάσεις εκ των οποίων οι μεγαλύτερες αλλαγές εντοπίζονται στην αναζήτηση επαγγελματικών χώρων καθότι η τηλεργασία έχει μετατοπίσει το ενδιαφέρον σε μικρότερους χώρους και σε περιοχές εκτός αστικού ιστού, ενώ τα νοικοκυριά ψάχνουν για διαμερίσματα με χώρους γραφείου.

Παρατηρείται αυξητική τάση για ακίνητα χαμηλού κόστους και όχι σε hot spot σημεία διότι οι επιχειρηματίες, κυρίως της εστίασης, στοχεύουν στην αύξηση του delivery ή των e-shop παραγγελιών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επιστροφή της συνήθειας του παρελθόντος – ιδιαίτερα στα προμνημονιακά χρόνια – που ήταν η ενοικίαση ακινήτου σε χειμερινούς προορισμούς με τη σεζόν. Με πτώση των ενοικιάσεων από ξένους τουρίστες και επισκέπτες, λιγότερες αλλαγές σπιτιών και διαμερισμάτων για άλλα μεγαλύτερα και μεγάλη μείωση των πωλήσεων, επεκτάσεων και αναπαλαιώσεων χωρίς τα δάνεια από τις Τράπεζες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline