Κυριακή 16 Ιουνίου 2024  11:12:09

Τα δήθεν διπλά βιβλία για τα κρούσματα

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα περί διπλών βιβλίων λέγοντας: «Παρακολουθούμε με μεγάλη λεπτομέρεια τα δεδομένα» και επισήμανε ότι ενοχλείται από τη συζήτηση για δήθεν διπλά βιβλία, σκοπίμως για την αναγραφή των κρουσμάτων, γιατί είναι ένας ισχυρισμός ψευδής και ανυπόστατος.

Σχετικά με το γιατί δεν έκλεισε νωρίτερα η Β. Ελλάδα είπε: «Έχω πει ότι μπορεί να έκλεινα τη Θεσσαλονίκη ή την Β. Ελλάδα νωρίτερα, αλλά δεν υπήρχε τότε τέτοια εισήγηση».

Στη συνέχεια απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τρεις φορές την εβδομάδα ο κ. Τσιόδρας του παρουσιάζει όλα τα δεδομένα και υπογράμμισε: «Είναι ψέματα ότι υπάρχει δεύτερο σύστημα καταγραφής. Έχουμε πολύ καλά δεδομένα και με βάση αυτά έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας», είπε και πρόσθεσε:

«Χριστούγεννα με εννέα άτομα»

«Είναι λάθος να εστιάζουμε την αντιπαράθεση πάνω σε αυτή τη διάσταση του προβλήματος, διότι αν δεν πιστεύουμε στα δεδομένα δεν μπορούμε να καταλήξουμε στις σωστές αποφάσεις. Έχουμε κάνει το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Έχω κι εγώ εντοπίσει πτυχές που ενδεχομένως εκ των υστέρων, με τη γνώση του χρόνου θα κάναμε κάποια πράγματα διαφορετικά. Τον Ιούλιο θα ήμουν πιο αυστηρός στο δημόσιο μήνυμα ότι η πανδημία θα επανέλθει».

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε επίσης έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, λέγοντας: «Τα Χριστούγεννα με την οικογένειά μας, το πολύ και άλλη μία, μάξιμουμ εννέα άτομα. Αυτοί είναι οι κανόνες πρέπει να τους τηρήσουμε για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline