Πέμπτη 23 Μαϊου 2024  18:06:27

Τρία πρόσθετα μέτρα εκτός του click away

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Κορκίδης πρότεινε στη κυβέρνηση «τρία αντίμετρα» για την οικονομική ανακούφιση των εμπόρων, επαγγελματιών και κυρίως όσων ΜμΕ δεν θα ανοίξουν τις ημέρες των εορτών, ως ακολούθως:

Ένταξη των φυσικών προσώπων μελών εταιρειών στα μέτρα προστασίας και στήριξης με αναστολές πληρωμών δόσεων, ευνοϊκής αντιμετώπισης από τα τραπεζικά ιδρύματα, εκπτώσεις ενοικίων όπως προβλέπονται για τις ατομικές επιχειρήσεις και για όλους τους πληττόμενους κλάδους, πολύ περισσότερο σε όσους έχει ανασταλεί η λειτουργία των εταιριών τους, με κυβερνητική απόφαση.

Να χρησιμοποιηθεί ο ΕΛΑ που τηρείται στον ΟΑΕΔ και τροφοδοτείται αυτοτελώς κάθε μήνα μέσω των εισφορών, του οποίου το υπόλοιπο ξεπερνάει το ποσόν των 500 εκ. ευρώ, ώστε να δοθεί επίδομα ιδιότυπης ανεργίας, ανάλογα με αυτό που δόθηκε σε λογιστές, δικηγόρους και άλλους κλάδους ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός είναι για ακριβώς γι'αυτόν τον ειδικό σκοπό.

Παράταση καταβολής της αναλογίας του δώρου Χριστουγέννων από τον εργοδότη, όπως δόθηκε και για το δώρο του Πάσχα έτους 2020 μέχρι την 31η Μαρτίου 2021, τηρουμένων των αναλογιών της από 30.3.2020 ΚΥΑ, δεδομένου ότι η μη εμπρόθεσμη καταβολή του αποτελεί ποινικό αδίκημα.
Ταυτόχρονα, για τη χρήση από όλους της μεθόδου «click away» να δοθεί στη λιανική αυτομάτως μέσω Taxisnet ο ΚΑΔ 52.61.11 για διαδικτυακές ή τηλεφωνικές πωλήσεις σε όσους δεν διαθέτουν. Δεν υπάρχει μέτρο που να αναπληρώνει τις απώλειες μιας κλειστής επιχείρησης, αλλά τουλάχιστον αυτά τα ελάχιστα δίκαια, εφικτά και άμεσα μέτρα στήριξης, έστω και προσωρινά μπορούν να βοηθήσουν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline