Σάββατο 4 Μαϊου 2024  08:43:29

Απαισιόδοξοι οι μικροί μαγαζάτορες, σε όλη την Ελλάδα, ζητούν αλλαγή του περίπλοκου click- away. Θα απαιτήσουν να επιτρέπεται η είσοδος του πελάτη στο μαγαζί, έστω για λίγο και με σειρά. Κύριο

Όχι να γίνονται «όλα στο πεζοδρόμιο» με τον πελάτη απέξω, χωρίς δικαίωμα να κοιτάξει-διαλέξει ούτε από τη βιτρίνα, προσερχόμενος απλώς να παραλάβει ότι έχει παραγγείλει με ηλεκτρονική αγορά.

Σε διπλό «crash test» αναδεικνύεται το επόμενο διάστημα για την κυβέρνηση, μετά την πρεμιέρα του «click away» στο λιανεμπόριο από σήμερα Δευτέρα καθώς και το άνοιγμα -υπό αυστηρούς κανόνες- για κομμωτήρια-κουρεία, βιβλιοπωλεία και ΚΤΕΟ. Από την πρώτη κατηγορία των μικρών καταστημάτων, θυμάτων της κρίσης και της μάστιγας από τον Φεβρουάριο του κορωνοιού, όμως προέρχονται τα περισσότερα παράπονα, οι απαισιόδοξες προβλέψεις και οι δισταγμοί για τον ασφυκτικό τρόπο «επικοινωνίας» με τον πελάτη,

Χθες Κυριακή έγινε το πρώτο βήμα, με το «πράσινο φως» για τη μετάβαση των πελατών στο κατάστημα προκειμένου να παραλάβουν την παραγγελία τους για να αποφορτιστεί όγκος παραδόσεων στις ταχυμεταφορές.

Εκτός από μια μικρή μερίδα επαγγελματιών του κλάδου, η οποία συμμορφώθηκε ήδη με το κυβερνητικό σχέδιο που παρουσίασαν προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, εκτάκτως συνεδρίασε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), για να αποτιμήσει τα νέα μέτρα και τα επόμενα βήματα, με τον Πρόεδρό της Γιώργο Καρανίκα να κάνει λόγο χθες για «οριστική η απώλεια του εορταστικού τζίρου για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις» Εξαιτίας των τόσο περίπλοκων διαδικασιών, προσβλητικών για τον πελάτη και της έλλειψης της αναγκαίας υποδομής από τα μικρά καταστήματα.

Μέσα στο γενικό κλίμα απαισιοδοξίας, οι μικροί μαγαζάτορες , σε όλη την Ελλάδα, ζητούν αλλαγή του περίπλοκου clicΚ- away. Απαιτούν από τα συνδικαλιστικά τους όργανα και την Κυβέρνηση, τουλάχιστον, να επιτρέπεται η είσοδος του πελάτη στο μαγαζί, έστω για λίγο και με σειρά. Να μπορεί να παραγγείλει και να αγοράσει σύντομα.

-Όχι να γίνονται «όλα στο πεζοδρόμιο» με τον πελάτη απέξω, χωρίς δικαίωμα να κοιτάξει-διαλέξει ούτε από τη βιτρίνα, προσερχόμενος με μόνο σκοπό απλώς να παραλάβει ότι έχει παραγγείλει με ηλεκτρονική αγορά.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline