Σάββατο 27 Απριλίου 2024  20:26:52

Ίος / Συνελήφθη ο διοικητής αστυνομικού τμήματος - Ζητούσε 30.000 ευρώ από ιδιοκτήτη μπαρ

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε 30.000 ευρώ από ιδιοκτήτη νυχτερινού καταστήματος προκειμένου να μην προβεί σε ελέγχους στο μπαρ.

Στη σύλληψη του διοικητή στο αστυνομικό τμήμα της Ίου με την κατηγορία της δωροληψίας, προχώρησαν οι αρχές, μετά από σχετική καταγγελία.
Συγκεκριμένα, ο διοικητής του ΑΤ στην Ίο ζήτησε 30.000 ευρώ το χρόνο από ιδιοκτήτη μπαρ προκειμένου να μην προβεί σε ελέγχους στο κατάστημά του. Η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. τον παγίδευσε και στη συνέχεια του πέρασε χειροπέδες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο κατηγορούμενος για δωροληψία και κατάχρηση εξουσίας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιούσε ως μεσολαβητή τρίτο άτομο για να πάρει τα «μαύρα» χρήματα.

Ειδικότερα, η καταγγέλλουσα σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον διαμεσολαβητή, παρέδωσε προσημειωμένα χρήματα. Σε δεύτερο χρόνο ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., παρέλαβε από επαγγελματικό χώρο του ιδιώτη τα 30.000 ευρώ και κατά την έξοδο ακινητοποιήθηκε από τις αρχές. Σε σωματικό έλεγχο βρέθηκαν τα προσημειωμένα χρήματα.

Από την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης, προέκυψε ότι τον Μάιο του 2023, ο ίδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ απαίτησε και έλαβε μέσω του ιδιώτη, 1.000 ευρώ από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Ίο, προκειμένου να μην προβεί σε έλεγχο κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών που πραγματοποιούνταν σε αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε έρευνες στα σπίτια όσων συνελήφθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ψηφιακά πειστήρια, 7.000 ευρώ, πρωτότυπη υπογεγραμμένη ανακριτική έκθεση εξέτασης μάρτυρα, κλειδί τραπεζικής θυρίδας και ιδιόχειρες σημειώσεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο διοικητής του ΑΤ στην Ίο αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση εξουσίας και ψευδή βεβαίωση, καθώς και ιδιώτης για συνέργεια σε δωροληψία κατ' εξακολούθηση.
Αποκτήστε συνδρομή στην έντυπη ΑυγήΑκολουθήστε το Avgi.gr στο Google News

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline