Σάββατο 27 Απριλίου 2024  18:40:07

Ενοίκια: Ποια Βαρκελώνη; Απλησίαστη η Ερμού - Στους πιο ακριβούς εμπορικούς δρόμους του κόσμου

Οι υψηλότερες τιμές εμπορικών ενοικίων παγκοσμίως - Στην κορυφή παρέμεινε διάσημη 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης με μέση τιμή μισθώματος τα 1.832 ευρώ ανά τ.μ.



Στους 15 ακριβότερους δρόμους του κόσμου συγκαταλέγεται η οδός Ερμού στο κέντρο της Αθήνας, καταγράφοντας υψηλότερες τιμές ενοικίων από εμπορικούς δρόμους της Βαρκελώνης και του Άμστερνταμ, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Cushman & Wakefield.

Mε μέση τιμή ενοικίου στα 312 ευρώ ανά τ.μ. τον μήνα ή περίπου 3.480 ευρώ το τ.μ. το χρόνο, ο κεντρικότερος δρόμος της Αθήνας συναγωνίζεται σε τιμές ενοικίων εμπορικών δρόμων του Μονάχου και της Βιέννης. Μάλιστα το τελευταίο χρόνο τα μισθώματα αυξήθηκαν κατά 5%, ενώ σε σύγκριση με την προ πανδημίας περίοδο το ποσοστό αύξησης είναι στο 2%, σύμφωνα με την 33η έκδοση του Main Streets Across the World της εταιρείας real estate Cushman & Wakefield.

Στην κορυφή της λίστας με τους πιο ακριβούς προορισμούς λιανικής παγκοσμίως, είναι η διάσημη 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης με μέση τιμή ενοικίου τα 1.832 ευρώ ανά τ.μ. ή περίπου 20.384 ευρώ το τ.μ. τον χρόνο. Πάντως τα μισθώματα στο δρόμο με όλες τις πολυτελή μπουτίκ του «Μεγάλου Μήλου» έμειναν σταθερά τον τελευταίο χρόνο.

Η διάσημη Via Montenapoleone του Μιλάνου ανέβηκε μια θέση στη δεύτερη με 18.000 ευρώ/τ.μ. τον χρόνο και ετήσια αύξηση 20%, αφήνοντας πίσω της την οδό Tsim Sha Tsui στο Χονγκ Κονγκ, που κατέλαβε την τρίτη θέση με 15.219 ευρώ το τ.μ., ετησίως, και σημαντική μείωση στο 12μηνο της τάξεως του -39%.

Πτώση στα μισθώματα (11%) σημειώθηκε και στην New Bond Street στο Λονδίνο με 14.905 ευρώ το τ.μ. το χρόνο, αλλά και στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων (-18%) στο Παρίσι με 11.414 ευρώ το τ.μ. ετησίως, δύο δρόμοι που παρέμειναν στην τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.
Η μεγαλύτερη αλλαγή στην κατάταξη φέτος σημειώθηκε στην οδό Istiklal στην Κωνσταντινούπολη, που ανέβηκε από την 31η στην 20η θέση, καθώς ο μεγάλος πληθωρισμός στην Τουρκίαπροκάλεσε υπερδιπλασιασμό των ενοικίων.

Γιατί η Ερμού διατηρεί τις... υψηλές επιδόσεις
Η διευθύνουσα σύμβουλος της Cushman & Wakefield Proprius, Νίκη Σύμπουρα, εξήγησε γιατι η Ερμού διατηρεί τα υψηλότερα μισθώματα «η ανθεκτικότητα των ενοικίων είναι κυρίως αποτέλεσμα της χαμηλής διαθεσιμότητας χώρων στην Ερμού, του ανταγωνισμού μεταξύ εμπόρων να εξασφαλίσουν κεντρικό κατάστημα σε αυτή την αγορά, αλλά και της τουριστικής κίνησης σε συνδυασμό με τη βελτίωση των δεικτών σε σχέση με κατανάλωση, προσδοκίες, ρευστότητα κ.λ.π.».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline