Πέμπτη 2 Μαϊου 2024  11:51:29

Οι συμφωνίες οικονομικές και άλλες στο τραπέζι

Σήμερα θα κλειδώσουν και οι διμερείς συμφωνίες που θα ανακοινωθούν μετά το ελληνοτουρκικό ραντεβού είκοσι συνολικά ευρείας κλίμακας οικονομικής-εμπορικής-επιστημονικής κλπ, με κυριότερη την δυνατότητα των Τούρκων τουριστών να επισκέπτονται για μια εβδομάδα δέκα ελληνικά νησιά.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές στο δεν θα υπάρξουν υπογραφές, ούτε τελετουργικά μπροστά στις κάμερες στα ραντεβού των υπουργών που θα γίνουν, πέραν του Μαξίμου, σε χώρους του υπουργείου Εξωτερικών και στη Λέσχη Αξιωματικών επί της Ρηγίλλης.

Με βάση τον προγραμματισμό, αναμένεται να υπογραφούν συμφωνίες, μνημόνια και κοινές δηλώσεις (κάποιες αφορούν συνεργασίες μεταξύ οργανισμών και φορέων, όπως το Entreprise Greece) στους τομείς της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, της υγείας, της παιδείας, του τουρισμού, του αθλητισμού, της έρευνας/τεχνολογίας, της αγροτικής ανάπτυξης. Ο συνολικός αριθμός των συμφωνιών και των μνημονίων θα είναι πάνω από 10, αλλά όχι πάνω από 20 και ενδιαφέρον είναι ότι περιλαμβάνονται αρκετά από τα «ώριμα» projects της θετικής ατζέντας που χειρίστηκαν οι υφυπουργοί Κώστας Φραγκογιάννης και Μπουράκ Ακτσαπάρ το τελευταίο διάστημα.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline