Η Ιστορία, ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης

Λαθεύουν νομίζω και οι δύο στην αντίληψη τους για τον ρόλο της Ιστορίας στη νοοτροπία και τις αντιλήψεις μιας κοινωνίας. Ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθώντας την τακτική του Ανδρέα Παπανδρέου διευρύνει τα όρια της αποδοχής της Αριστεράς, από τους αναρχικούς και τους σταλινικούς, από τους τροτσκιστές έως τους μετριοπαθείς κεντρώους κάνοντας τον τιμητή των πάντων.

Όλης της μεταπολιτευτικής Ιστορίας, κοντά 80 χρόνια τώρα, χωρίς εμφύλιο και Δεκεμβριανά, χωρίς Μακεδονικό και υποταγή στο ΚΚΣΕ, στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου, στη Β. Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ και πολλά άλλα ενοχλητικά για όλο το κομματικό στρατόπεδο στην Ελλάδα, παραδοσιακό και "αναθεωρητικοί", ελάχιστα κι αυτό σύγχρονο και ευρωπαϊκό. Απέναντι στην μονομέρεια αυτή ο Κυρ. Μητσοτάκης συνεχίζει, δυστυχώς, την παράδοση της παθητικότητας της Δεξιάς είτε από ενοχικό σύνδρομο λόγω Απριλιανής δικτατορίας είτε από χαμηλά ανακλαστικά απέναντι στις διαρκείς προκλήσεις της Αριστεράς.

Ενός κοινωνικού και κομματικού μορφώματος, το οποίο με εξαίρεση αρχών και συμπεριφοράς του "δογματικού ΚΚΕ" χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή οπορτουνισμό, φαυλότητα, θεσιθηρία στα πανεπιστήμια, στις ιδιωτικές τράπεζες, στα ΜΜΕ των βαρόνων, στον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό σε όλους τους τομείς.
Κάνοντας οι περισσότεροι πολύχρονη καριέρα ως κομματικά πρόσωπα, ως καριερίστες δίπλα στους ισχυρούς του ΠΑΣΟΚ, όπως θα διαπιστώσει κανείς σε πολλά βιογραφικά, κάτω από την προστασία -ανοχή δεξιών καθηγητών, διοικητών, γενικών γραμματέων στο Κράτος ή στην οικονομία.

Ωστόσο, τα πρόσωπα αυτά από την εποχή της ηγεσίας των τελευταίων ηγετών της "κομματικής Αριστεράς" (πλην ΚΚΕ) υπήρξαν οι πιο λυσσαλέοι πολέμιοι της κατεστημένης Δεξιάς και Κεντροαριστεράς, μέσα στο κυβερνητικό καθεστώς των οποίων εσιτίσθησαν, αναδείχθηκαν και μεγαλύνθηκαν.

Αρκεί και μόνο να ερευνήσει κανείς πως σταδιοδρόμησαν σε αυτό το φριχτό φαύλο και ανήθικό καθεστώς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κατά τη Μεταπολίτευση λ.χ. Οι καθηγητές Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, από ποιούς υποστηρίχθηκαν και εκλέχτηκαν.
Πρωταγωνιστές όλοι οι παράγοντες αυτοί στη μαύρη προπαγάνδα, κατόρθωσαν να ελεεινολογήσουν κατά τα 40 χρόνια της Μεταπολίτευσης κατά πάντα, κατά τρόπο θαυμαστό. Να απαξιώσουν τα πάντα, να βγουν αμόλυντοι μέσα από την "διαφθορά, σαπίλα και συναλλαγή " όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να εκμεταλλευθούν τη διαίρεση και τις αλληλοκατηγορίες από τις διάφορες Κυβερνήσεις και κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Με συνέπεια οι ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται διαρκώς αντιμέτωποι με μια δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ιστορία τους, σε μια δαιμονοποίηση, που μόλις τελευταία αρχίζει να ξεφτίζει.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης σε πρόσφατη μεγάλη σύσκεψη μίλησε για τις μεγάλες επιλογές του, την καθημερινότητα και το μέλλον. Χωρίς ενασχόληση με το παρελθόν, τους διχασμούς του και την Ιστορία γενικώς.

Όχι η Ιστορία δεν ήταν αρμοδιότητα των ιστορικών όταν είναι σχετικά πρόσφατη, όταν τη χρησιμοποιούν ιδεολογικά και πολιτικά οι αντίπαλοί σου (παράδειγμα οι ταυτίσεις του Αλ. Τσίπρα με Α. Παπανδρέου και Κώστα Καραμανλή, οι έπαινοι για τον Κώστα Καραμανλή και τον Κων. Μητσοτάκη). Η συγκάλυψη του σταλινικού φαινομένου, ντροπής και για την ανανεωτική αριστερά, θέμα που έδειξε πόσο βαθειά αγαπά η Κοινή Γνώμη στην Ελλάδα και οι διανοούμενοι.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αξίζει την ευγνωμοσύνη μας, γιατί πυροδότησε αφελώς για τον ΣΥΡΙΖΑ ένα σοβαρό πρόβλημα για την αληθινή φύση του κομμουνισμού (και του ευρωκομμουνισμού, που προωθούσε η πλευρά του ΚΚΕ έστω), που κατέρρευσε και απαξιώθηκε παγκοσμίως.

Όμως εδώ Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν για όλα αυτά, επινοούν στρεβλώσεις (ότι δήθεν εξομοιώνονται ναζισμός -κομμουνισμός, ενώ είναι όμοια τα εγκλήματα τους) παίζοντας με το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον.

Εάν η ΝΔ δεν φωτίσει σωστά αυτό το παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ τη Μεταπολίτευση, θα βρίσκει διαρκώς προβλήματα από τη δημαγωγία σε τρία επίπεδα: (ιδεολογικό, πολιτικό, ιστορικό) δηλαδή προβλήματα απαξίωσης και φθοράς.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline