Θα βγουν όλοι ζημιωμένοι

Ευτυχώς το έχουν κατανοήσει. Ορισμένοι τουλάχιστον. Να εμφανισθεί η «Χρυσή Αυγή» από διώκτρια ως διωκόμενοι δύναμη, με αύξηση της επιρροής της στο 20% αντί μείωσης κάτω από το 10%.

  Κινδυνεύουν όλοι να βγουν ζημιωμένοι από τον χειρισμό της όλης υπόθεσης. Υποκρίνονται ότι το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη -ακόμα κι ο ίδιος ο Υπουργός- δεν έχει σχέση με τον έλεγχο τον περιορισμό της «Χρυσής Αυγής» και θέλουν να τους πιστέψουμε.

Εφόσον αυτό επέλεξαν τουλάχιστον ας το κάνουν με συνέπεια σ όσα δηλώνουν ή διέρρεαν πριν 15-20 ημέρες και να δώσουν καθαρά τη μετωπική σύγκρουση με το θλιβερό φαινόμενο, μόρφωμα ή ότι άλλο νομίζουν. Χωρίς πολιτικάντικες πονηρίες για να μη χρεωθούν κανένα πολιτικό κόστος, όπως ακριβώς έκαναν και κάνουν με τους επίορκους και τους άχρηστους -παραβατικούς υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης.

Δεν είναι ειλικρινείς για τις επιδιώξεις τους και δεν είναι σίγουροι για τα αποτελέσματα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Φοβούνται ότι θα λειτουργήσουν οι διώξεις και οι περιορισμοί σε βάρος των δικών τους κομμάτων και υπέρ των ποσοστών της «Χρυσής Αυγής».

Ψοφοδεείς απόψεις ανθρώπων που έχουν μάθει να ζουν μέσα στον συμβιβασμό, την διαβρωτική ατιμωρησία, την άρνηση -αδυναμία να αναλαμβάνουν ευθύνες. Θα βγουν όλοι ζημιωμένοι τελικά, γιατί άρχισαν να ανακαλύπτουν νέες θεωρίες, νέες αυταπάτες.

Η ΝΔ ανακαλύπτει τώρα ότι η Ελλάδα έχει αντιρατσιστικό νόμο από το 1979, ο οποίος προφανώς δεν απέδωσε τίποτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει μόνο στην προστασία των λαθρομεταναστών, έτσι όπως διατυπώνει τις αντιρατσιστικές προτάσεις του.

Το ΠΑΣΟΚ νοιάζεται, λέει, για την κατάθεση και ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου επειδή τούτο συνιστά διεθνή υποχρέωση της Ελληνικής Δημοκρατίας. Μεγάλα λόγια, απέναντι στη στάση ας πάει στη Βουλή και εκεί βλέπουμε, της ΔΗΜΑΡ ή στην αντίθετη επιλογή του Μαξίμου. Να κρύβεται πίσω από τη θεωρία των διευκρινήσεων, στραπατσάροντας συνεχώς τον υπουργό Δικαιοσύνης. Θα βγουν όλοι ζημιωμένοι τελικά γιατί χειρίζονται όλοι με λαθεμένο τρόπο το όλο θέμα της «Χρυσής Αυγής».

Ο καθένας με το πρόσχημά του, χωρίς την αποφασιστικότητα και το αρχικό κόστος να καταπολεμήσουν το νεοναζιστικό καρκίνωμα. Παράλυτα κόμματα μιας παράλυτης Δημοκρατίας, τα οποία απέδωσαν έργο αναγκαίο, μόνο κάτω από την μπότα και τις υπερβολές της Τρόικας.

Ο Μιχάλης Δημητρίου είναι δημοσιογράφος, ηγετικό στέλεχος μεγάλων εφημερίδων. Έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής της ΕΤ1, Γενικός Διευθυντής του Antenna Satellite και μέλος του ΕΣΡ.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline