Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019  00:37:29

Χωρίς σχεδιασμό δεκαετίας θα καταρρεύσει ο σημερινός τουρισμός, όπως κατέρρευσε τα προηγούμενα χρόνια σε ανάλογα θέρετρα μαζικοποίησης του Τουρισμού σε Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία».

Με πέντε εκατομμύρια τουρίστες-επισκέπτες πέρυσι η Αθήνα όλο και περισσότερα μεταβάλλεται από ενδιάμεσο σταθμό (τράνζιτ) σε αυτοτελή τουριστική περιοχή.

Οι προθέσεις για αλλαγές-βελτιώσεις σε ένα τομέα ο ποίος πολύ ταλαιπώρησε τους δικαιούχους του και επί Κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και επί ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Οι νέες διοικήσεις, οι νέες προσλήψεις προσωπικού και η ανάγκη συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα για να ανακουφισθούν ασθενείς και νοσοκομεία. Τα άλλα θα χρειασθούν καιρό για μια σοβαρή εφαρμογή. Όπως οι εφημερίες, οι ΜΕΘ κλπ.

Αν και Δημοκρατικός και παλαιότερα της επιρροής της Χίλαρυ Κλίντον ο κ. Τζ. Πάυατ εκτιμάται για την σημαντική-υπερ των συμφερόντων των ΗΠΑ- διείσδυση που έχει επιτύχει στην Ελλάδα, όπως αναγνωρίζεται ήδη από την ηγετική ομάδα των Συντηρητικών και του Ντ. Τράμπ.

Από πέρυσι τρέχει η νέα μεγάλη αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, (με πρωτεργάτες από πλευράς Ελλάδος του τότε αρμόδιους Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά) που συνολικά περιλαμβάνει σοβαρές, πρωτοφανείς διευκολύνσεις είτε στα πλαίσια του ΝΑΤΟ είτε σε πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και σε επιμέρους στρατιωτικές μονάδες (ελικοπτέρων, drones, παρατηρητές κλπ) σε δέκα σημεία της Ελλάδος, στρατιωτικά και λιμάνια, όπως έχουμε αναλυτικά αποκαλύψει. Η πρεσβεία ανήρτησε είδηση που κάνει λόγο για παράταση της θητείας του πρεσβευτή των ΗΠΑ τουλάχιστον για έναν χρόνο. Εξέλιξη στην οποία έχουμε ήδη αναφερθεί σε προηγούμενα δημοσιεύματα μας.

Την παράταση της θητείας του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιτ προαναγγέλλει εμμέσως η πρεσβεία.

Στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η αμερικανική αποστολή ανήρτησε σύνδεσμο με είδηση ότι ο διπλωμάτης θα παραμείνει στην χώρα μας τουλάχιστον έως το 2020.

Κανονικά η θητεία του θα έληγε φέτος, καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνήθως μεταθέτει τους πρεσβευτές ανά τριετία.
Η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τον κ. Πάιατ θεωρείται ιδιαίτερα καλή. Η θητεία του έχει συνδεθεί με περίοδο αναβάθμισης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τάση που συνεχίζεται μετά την ανάληψη της εξουσίας από την Νέα Δημοκρατία.

Πέρυσι τον Δεκέμβριο εγκαινιάστηκε στην Ουάσιγκτον ο διμερής Στρατηγικός Διάλογος, ο οποίος θα συνεχιστεί το φθινόπωρο στην Αθήνα, πιθανώς παρουσία του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει το τριμερές σχήμα που έχει προωθήσει η Αθήνα σε συνεργασία με το Ισραήλ και την Κύπρο, την στιγμή μάλιστα που οι σχέσεις της Ουάσιγκτον με την Τουρκία διέρχονται κρίση.

Κύριος παράγοντας πίσω από το αμερικανικό ενδιαφέρον είναι η προοπτική ανάδειξης της Ελλάδας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, που θα μειώσει την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

 

Η πρόχειρη, δογματική και επιφανειακή «διάταξη προστασίας» της απελθούσας υπουργού Εργασίας. Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως σήμερα Δευτέρα θα υπογραφεί η εγκύκλιος που θα καταργήσει το "μεσαιωνικό πλαίσιο αναφοράς ηλεκτρονικής καταγραφής του φακέλου του εργαζομένου", σε περίπτωση απόλυσής του.

Πριν δεκαετίες το ακριτικό νησί, κατοικούσαν 10.000 Έλληνες, που γνώρισαν διωγμούς και συστηματικές διώξεις από την Τουρκία, όπως και οι ομογενείς της Πόλης μετά το 1955.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες ότι τάσσεται υπέρ του να γίνονται ουσιώδεις έλεγχοι του ιστορικού των αγοραστών πυροβόλων όπλων, ωστόσο υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι οι δράστες των πρόσφατων πολύνεκρων επιθέσεων με τη χρήση τουφεκιών εφόδου ήταν άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας και έκρινε ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει περισσότερα ψυχιατρεία.

Σελίδα 1 από 719