Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019  02:06:14

Υπάρχουν καλές ελπίδες για επιπλέον χρήματα και μέχρι τον Μάρτιο- Απρίλιο ως σημαδιακό όριο για τελική έγκριση και καταβολή τους σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους. Ηλικίες και δικαιούχοι που γνώρισαν σχεδόν επί δεκαετία συνεχείς περικοπές στις συντάξεις τους.

Με την παρουσία και νέων ισχυρών επενδυτών διευρύνεται το μετοχικό σχήμα που μεταξύ άλλων ελέγχει τα πολυκαταστήματα attica.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου που θα τεθεί σε ισχύ από τον Ιούλιο δεν θα δίνει τη δυνατότητα για τη νομιμοποίησή τους.

Διερευνητική βόλτα των επενδυτών στην Αθήνα και τα πρώτα μηνύματα από τις συναντήσεις που είχαν με την ελληνική κυβέρνηση, την Τράπεζα της Ελλάδος και με στελέχη των τεσσάρων τραπεζών είναι θετικά.

Τις πρωτοβουλίες αυτές για επιπρόσθετες διευκολύνσεις όσον αφορά την εξόφληση του ιδιωτικού χρέους εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Οπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, σε διαβούλευση με τους θεσμούς - και εξαιρώντας τους κακοπληρωτές – θα πάρει η κυβέρνηση αυτές τις πρωτοβουλίες, επισημαίνοντας πως είναι μια «μεγάλη πρόκληση».

Μια απόφαση που μπορεί να αποδειχθεί σταθμός για την περικοπή δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα θερινής άδειας εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου.

Με βάση τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας που ισχύουν στον ιδιωτικό τομέα και κατά παρέκκλιση από την ισχύουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ή από τον Κανονισμό Κατάστασης Προσωπικού θα απασχολούνται οι νεοπροσλαμβανόμενοι στη ΔΕΗ, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.

Το αφορολόγητο όριο για τον άγαμο διατηρείται στα ίδια επίπεδα, δηλαδή στις 8.636 ευρώ. Για τις οικογένειες με ένα παιδί θα φθάσει τις 9.000 ευρώ (από 8.863 σήμερα), αν και η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί την αύξησή του κατά 1.000 ευρώ. Για τις οικογένειες με δύο παιδιά στις 10.000 ευρώ (από 9.090), με τρία παιδιά στις 11.000 ευρώ (από 9.545) και 12.000 ευρώ για τις οικογένειες με τέσσερα παιδιά.

Σελίδα 1 από 223
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline