Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021  20:44:38

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά έως σήμερα, η κυβέρνηση προκρίνει άνοιγμα των καταστημάτων με... δύο click. Click away για το σύνολο των επιχειρήσεων, που θα μπορούν να εξυπηρετούν καταναλωτές στο εξωτερικό τους ύστερα από ραντεβού, και click in shop για τους κλάδους της ένδυσης, της υπόδησης και της χρυσοχοΐας.

Σήμερα Παρασκευή απόγευμα, η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει, σε συνεννόηση με τους καθηγητές της Επιτροπής, το άνοιγμα του λιανεμπορίου, καθώς η κυβέρνηση φέρεται να έχει καταλήξει στην 18η Ιανουαρίου, ως ημέρα κατά την ποία τα καταστήματα του λιανεμπορίου θα ανοίξουν και πάλι.

Τα δίδακτρα θα εξισωθούν με εκείνα των διεθνών φοιτητών, ποσό που ανέρχεται στα 16.500 ευρώ τον χρόνο - Σχετικά με τη βίζα θα λειτουργήσει το σύστημα «Student Route».

Επίθεση κατά του Πρωθυπουργού για τον αριθμό μετακλητών που απασχολεί η κυβέρνηση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι «την ώρα που η πανδημία καλπάζει και η οικονομία βρίσκεται σε ιστορικά επίπεδα ύφεσης, η τακτοποίηση "γαλάζιων παιδιών" και κολλητών σε θέσεις μετακλητών με βαρύ δημοσιονομικό τίμημα δεν έχει τέλος.»

Ενδεικτικό της σοβαρότητας, αλλά και του όγκου των υποθέσεων που αναμένεται να εκδικαστούν και να κριθούν μόνο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, είναι το γεγονός ότι μόνο ενώπιον του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου εκκρεμούν 70.000 ομαδικές αιτήσεις (1.700 δικογραφίες) συνταξιούχων του Δημοσίου τομέα (πρώην δημοσίων υπαλλήλων) και συνταξιούχων καθηγητών των ΑΕΙ και ΤΕΙ, διευθυντών και γιατρών του ΕΣΥ, κ.λπ.

Σχετικά με το πλάνο αύξησης των καθημερινών εμβολιασμών στη χώρα μας, ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ταραντίλης τόνισε πως δύο πράγματα παίζουν ρόλο:

Ανοιχτά καταστήματα και πάλι, καθώς επανέρχεται από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου το click away ύστερα από το διάλειμμα μίας εβδομάδας στο πλαίσιο του πιο σκληρού lockdown που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσουν να ανοίξουν τα σχολεία.

Η κυβέρνηση αναμένει τις εκτιμήσεις των ειδικών σχετικά με το αν θα παραταθεί ή όχι το σκληρό lockdown που ισχύει ήδη από την Κυριακή οριζόντια σε όλη τη χώρα, καθώς φαίνεται να υπάρχουν σκέψεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Με την εφαρμογή αυστηρότερου lockdown και το κλείσιμο του λιανεμπορίου και του click away, έως τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου επανέρχεται το αυστηρό καθεστώς σε πωλήσεις ειδών στα σούπερ μάρκετ.

Σελίδα 1 από 190
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline