Τρίτη 21 Μαϊου 2019  04:23:47

Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που συνέρρευσαν στα ΑΤΜ για να πάρουν το προεκλογικό βοήθημα δεν βρήκαν τα ποσά που ανέμεναν. Όχι μόνο επίδομα, αλλά κουτσουρεμένο επίδομα, αποδείχθηκε η διαβόητη «13η σύνταξη» που χορήγησε την Παρασκευή η κυβέρνηση στους συνταξιούχους ενόψει των ευρωεκλογών.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους συνταξιούχους που έσπευσαν το απόγευμα και όλο το βράδυ της Παρασκευής (17/5) στα ΑΤΜ των τραπεζών, καθώς η 13η σύνταξη που κατατέθηκε ήταν μικρότερη από το ποσό που είχε ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας. Με δηλώσεις οργής και αγανάκτησης στα κανάλια.

Παρά τις καταγγελίες κατά Μητσοτάκη για επταήμερη συνεχή εργασία των εργαζομένων(ενώ αυτός είχε ομιλήσει μόνο για τις επιχειρήσεις) η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, προκειμένου να εκδοθούν νωρίτερα οι συντάξεις, κατέθεσε τροπολογία, που υποχρεώνει τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ να εργαστούν Κυριακές και αργίες!

Ακυρώνεται το αφήγημα της κυβέρνησης για έξοδο με την κοινωνία όρθια. Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζουν γιατί βγήκαμε από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, η πραγματικότητα, όμως, είναι εντελώς διαφορετική.

Οπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας στον ALPHA ο δημοσιονομικός χώρος για το 2019 είναι 1,2 δισ. ευρώ, και «επιλέξαμε να κάνουμε κάποιες φοροελαφρύνσεις (μείωση ΦΠΑ για να ελαφρύνει το καλάθι των νοικοκυριώνί) και το μεγαλύτερο μέρος πηγαίνει εκεί που ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πήγαινε ποτέ, να δώσουμε στους συνταξιούχους, στα πρώτα θύματα της κρίσης».

Αρνήθηκε τις εξηγήσεις της ΝΔ, ενώ είπε ότι «άλλο είναι η 7ήμερη λειτουργία της επιχείρησης -αυτό δεν είναι καινοτομία είναι θεσπισμένο».

Στη Λευκάδα, ο Αλέξης Τσίπρας συνέδεσε την αναφορά του στα θεία με το... έργο της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας σημειώνοντας ότι «εμείς λοιπόν διώξαμε από το ναό της υγείας όλους τους εκείνους τους εμπόρους, τους μεταπράτες, τα ποντίκια που ροκάνιζαν δισεκατομμύρια και δημιουργούσαν αυτά τα ελλείμματα για να μη μπορεί ο λαός να έχει πρόσβαση σε δημόσιες και ελεύθερες υπηρεσίες υγείας».

Το μήνυμα για την ανάγκη ισχυρής πολιτικής αλλαγής, το οποίο λαμβάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας» έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

Σελίδα 1 από 208