Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019  12:52:51

Ψαλιδίζεται η έκπτωση φόρου και εξετάζονται αλλαγές στη φορολογική κλίμακα – Για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ οι εκπτώσεις θα μειώνονται κατά 20 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με την Eldorado Gold ώστε να διασφαλίσει υψηλότερα δικαιώματα εκμετάλλευσης από την ανάπτυξη των μεταλλείων στη Χαλκιδική και νέες θέσεις εργασίας» δήλωσε για το θέμα ο Κ. Χατζηδάκης.

Ανησυχίες για τις συνέπειες από τις εξελίξεις στον Κόλπο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη με πρώτη την Γερμανία. Οι τιμές του μπρεντ και του αμερικανικού αργού ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τον Μάιο.

Σημαντική μείωση φόρων θα έχουν το 2020 μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας, του αφορολόγητου ορίου και των εκπτώσεων για παιδιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής».

Με αφορμή την χθεσινή ομιλία του Τσίπρα ο οποίος κατηγόρησε τον υπουργό εργασίας για εργασιακό μεσαίωνα, όπως επίσης και για το ζήτημα των συντάξεων, μίλησε στην εκπομπή Ακραία Φαινόμενα στον ΣΚΑΙ ο Γιάννης Βρούτσης.

Για το Ελληνικό, ο Αλ. Τσίπρας είπε για τη στάση της κυβέρνησης ότι «αφού βρήκαν μπροστά τους τις μεγαλοστομίες τους όταν ήταν αντιπολίτευση, αφού μετέθεσαν την ημερομηνία έναρξης των εργασιών 4 φορές (...) σήμερα νίπτουν τας χείρας τους».

«Η ΝΔ αγνοεί τη μεσαία τάξη για να κάνει πιο γενναία δώρα στους φίλους και χορηγούς της», είπε ο Αλ. Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τις επιλογές της στην οικονομία και πρόσθεσε πως «όταν εμείς νομοθετήσαμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για τις μικρές και κατά 20% για τις μεσαίες περιουσίες, η ΝΔ μαζί με τον κύριο Στουρνάρα, αμφισβητούσαν την ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου για την ελάφρυνση αυτή».

Ο Αλ. Τσίπρας με δικούς του εξωραϊσμούς, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ ερωτηθείς για το πως τοποθετείται ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της επένδυσης υπογράμμισε ότι «κυβερνήσαμε για 4,5 χρόνια και καταφέραμε να βάλουμε ένα τέλος στην μακρά περίοδο αποεπένδυσης». Τα αντίθετα που ισχυρίσθηκε για την νέα διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η εξόφληση των τελών θα γίνεται μέσω τραπεζών, μέσω e-banking ή στα ΕΛΤΑ. Μπαίνει τέλος στα σενάρια για αύξηση των τελών κυκλοφορίας το 2020.

Σελίδα 1 από 217