Τρίτη 4 Αυγούστου 2020  23:54:30

Εντείνονται οι φόβοι για μπαράζ απολύσεων και περισσότερη μερική απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα από τον Σεπτέμβριο.

Ο κύβος ερρίφθη και η ειδική Γραμματεία πιάνει δουλειά για να τρέξει κυρίως τα 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης. Πέντε πρόσωπα – κλειδιά σηκώνουν το βάρος του κυβερνητικού σχεδιασμού για την υλοποίηση του εθνικού αναπτυξιακού πλάνου.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση στην οποία καταλόγισε «κούρεμα 60%» των αναδρομικών και «τριπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων» εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Κω όπου περιοδεύει.

Τέλος στην αγωνία περίπου δύο εκατομμυρίων συνταξιούχων σχετικά με το ζήτημα των αναδρομικών για τους συνταξιούχους έβαλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανακοίνωσε στη Βουλή ότι θα τα λάβουν όλοι οι συνταξιούχοι, εφάπαξ, πλήρως, εντός 2020.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την επιστροφή των αναδρομικών των συνταξιούχων με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τι ισχύει για εκείνους που δεν μπορούν να διοριστούν για λόγους υγείας. Συμπληρώνεται το νομοθετικό πλαίσιο στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική στις 23 και 24 Ιουλίου 2018, με τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα αναδρομικά -που αφορά η απόφαση του ΣτΕ- θα δοθούν στο σύνολο των συνταξιούχων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μην ταλαιπωρηθούν οι Ελληνες συνταξιούχοι.

Σελίδα 1 από 245
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline