Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019  14:27:12

NonPaperNews

NonPaperNews

Αστυνομικοί στη Χιλή παρελαύνουν με τα κουτάβια -ανιχνευτές τους μέσα σε ειδικούς σάκους στην Μεγάλη Στρατιωτική Παρέλαση στο Σαν Ντιέγκο! Και φυσικά το κοινό τους αποθεώνει...

Κυκλοφόρησε μόλις η νέα ποιητική συλλογή της Βιβής Κοψιδά-Βρεττού, με τον αξιοπρόσεκτο και αινιγματικό τίτλο: Κεραίες βραχείας εκπομπής (εκδ. Βακχικόν, Αθήνα 2019).

Η αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί, επίσης, ένα στοίχημα. Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν σκέψεις και για εκσυγχρονισμό της θητείας, ρωτήθηκε ο ΥΠΕΘΑ Ν. Παναγιωτοπουλος. Aπάντησε για τα εξής νέα μέτρα για τους στρατεύσιμους, που δεν είναι η αύξηση της θητείας :

Στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιστρέφει το Ποτάμι την επιχορήγηση που έλαβε πριν τις βουλευτικές εκλογές.

H διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνει καμία περικοπή των συντάξεων, μετά τον επανυπολογισμό, έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης.

«Δεν έχουμε να κάνουμε με μια σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ βαθύτερο: με την υπονόμευση καίριων θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος» δηλώνει αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι το Brexit θα συμβεί, επαναλαμβάνοντας όμως ότι αν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, θα επανέλθουν τα σύνορα μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας.

Ερώτηση ευθεία και απάντηση εξίσου από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Παπαγιωτόπουλο με πολλαπλή σημασία. Για την στάση της ΝΔ ως Κυβέρνησης απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Την επικρίνει αλλά και την προωθεί υποχρεωτικά στα λίγα καλά της σημεία.

Xρήση του λιμανιού της Σούδας, η χρήση τμήματος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, η εγκατάσταση βάσης εκπαίδευσης ελικοπτέρων στην Κεντρική Ελλάδα και η χρήση από τις Ένοπλες Δυνάμεις αμερικανικών UAV.

Σελίδα 1 από 2068