Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020  05:21:36

NonPaperNews

NonPaperNews

Ένα φωτοβολταϊκό, ισχύος 204 MW (μεγαβάτ), το οποίο αντιστοιχεί σε 1,1 εκατ. στρέμματα δάσους ή διαφορετικά στην αποφυγή έκλυσης στην ατμόσφαιρα 300.000 MTδιοξειδίου του άνθρακα (CO2) θα κατασκευαστεί στην Κοζάνη.

Δεν συνοδεύονται από μεγάλη αισιοδοξία πως μπορεί να οδηγήσουν σε συναινέσεις και συγκλίσεις. Ξεκίνησαν χθες οι συνομιλίες μεταξύ στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας, στο πλαίσιο του στρατιωτικού διαλόγου για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών.

Για δεύτερη φορά, με απόφαση που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, στις 15 Φεβρουαρίου, η Ελλάδα εξαιρείται από τους αμερικανικούς δασμούς στην ΕΕ.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την Προανακριτική για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, καθώς όλα τα κόμματα, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, συμφώνησαν να εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες χωρίς κουκούλα. Εκτός και εάν οι αρχές ασφαλείας επιμένουν ότι μπορεί να υπάρξει παρουσία τους στην Επιτροπή αλλά με ψευδώνυμο και αλλοίωση χαρακτηριστικών του προσώπου τους.

Την αποκάλυψη ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ψήφισε Νέα Δημοκρατία, καθώς εκτίμησε, το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κοινωνία, την οικονομία και τους θεσμούς, έκανε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά», στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100.

Σχεδόν 2.000 υποθέσεις έχουν ήδη μεταβιβαστεί προς τις τράπεζες και αναμένεται η πρόταση προς τους δανειολήπτες για ρυθμίσεις, ενώ οι υπόλοιπες, μία στις τρεις, είτε παρουσίαζαν κάποια λάθη είτε δεν πληρούν τα κριτήρια. Στο 35% των περιπτώσεων που εξετάστηκαν είχαν δηλωθεί άλλη πρώτη κατοικία στην τράπεζα και άλλη στην Εφορία, ενώ 32% δεν πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης, με δηλωθέν εισόδημα άνω των 35.000 ευρώ.

Η μαζική φυγή συμπολιτών μας με υψηλού επιπέδου προσόντα και δεξιότητες στο εξωτερικό, σε αναζήτηση καλύτερης εργασιακής προοπτικής, είναι μια από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, επισημαίνει ο ΣΕΒ σε ειδική ανάλυση με τίτλο: «Πώς θα πάμε από το brain drain στο brain gain».

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεσμεύτηκε σήμερα για τη συνέχιση της επίθεσης του συριακού στρατού στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, με στόχο να «απελευθερώσει» το τελευταίο μεγάλο προπύργιο τζιχαντιστών και αντικαθεστωτικών ανταρτών, μια μέρα μετά αφότου οι κυβερνητικές δυνάμεις του ανάκτησαν περιοχές στα περίχωρα της μητρόπολης του Χαλεπίου.

Γενικότερα προκλητικές οι δηλώσεις και συμπεριφορές Ερντογάν κατά της Ινδίας, όπως γενικότερα ή όλη στάση του απέναντι στο μουσουλμανικό Πακιστάν, κράτος το οποίο προσπαθεί να μεταβάλει σε υπηρετικό όπως έκανε με το καθεστώς της Τρίπολης στη Λιβύη.

Θολή προοπτική η συναίνεση με τους τοπικούς φορείς. Παγώνουν για μία εβδομάδα οι επιτάξεις εκτάσεων στα νησιά, για να εκτονωθεί η όλη κατάσταση φόρτισης και πόλωσης κατά τον κ. Μηταράκη, δηλαδή έως την ερχόμενη Δευτέρα.

Σελίδα 1 από 2252
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline