Κυριακή 5 Μαϊου 2024  08:50:20

«Θεωρία συνωμοσίας», με πρώτο τον Ντ. Τραμπ αλλά και... ψεκασμένους στην Ελλάδα ότι ο κορωνοιός κατασκευάστηκε σκοπίμως στη Κίνα και στα πλαίσια βιολογικού πολέμου κατά της Δύσης. Οι απόψεις του καθηγητή Τσιόδρα. Κύριο

Ανυπόστατη και θεωρία συνομωσίας, (αφελή συχνά κατά τους υποστηρικτές της διεθνώς και στην Ελλάδα αλλά σκόπιμη επιλογή κατά τον πρόεδρο των ΗΠΑ) χαρακτήρισε χθες ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας τη να δημοσιότητα γύρω από το όλο θέμα.

Μετά τους νέους ισχυρισμούς του Ντ. Τράμπ, έπειτα από την μετά την μεγάλη αποτυχία του να αντιμετωπίσει με αίσθημα εθνικής ευθύνης την επικίνδυνη νέα νόσο και τον θλιβερό απολογισμό των 31.000 θανάτων έως χθες στις ΗΠΑ. Ο κ.Τσιόδρας είπε ότι είναι αποδεδειγμένο και πιστοποιημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πως ο πρωτοφανής δεν κατασκευάστηκε ,σκοπίμως, σε κάποιο εργαστήριο της Κίνας αλλά προέρχεται από τη φύση. Διαγνώστηκε στο Ιατρικό Ινστιτούτο της πόλης Γιουχάν, μολυσματικός από νυχτερίδα προς μυρμηγκοφάγο και μετά σε άνθρωπο.

-Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί να εξακριβώσει εάν και κατά πόσον ο κορωνοϊός που έχει προκαλέσει παγκόσμια πανδημία προήλθε «από εργαστήριο» στην πόλη Γουχάν της κεντρικής Κίνας, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο απαίτησε το Πεκίνο «να ξεκαθαρίσει» τι συνέβη.

Η προέλευση του ιού παραμένει μυστήριο. Ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, ο επικεφαλής του αμερικανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, δήλωσε την Τρίτη πως οι πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει οι υπηρεσίες κατασκοπείας των ΗΠΑ κατατείνουν στο ότι ο κορωνοϊός μεταδόθηκε στον άνθρωπο από κάποιο ζώο και όχι ότι δημιουργήθηκε σε εργαστήριο στην Κίνα, πρόσθεσε όμως πως δεν υπάρχει τρόπος να ειπωθεί αυτό με απόλυτη βεβαιότητα.

Τσιόδρας σε τελείως αντίθετη άποψη επίσης στις 4 Απριλίου: Νέο πειραματικό φάρμακο στην Κίνα δίνει ελπίδες

4.4.2020.Στα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας αναφέρθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωσή του ο Σ. Τσιόδρας, ο οποίος όμως εξήγησε με έμφαση ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε «γιατί αν συμβεί αυτό ο ιός θα μας διαλύσει γρήγορα». Όπως είπε ο κ. Τσιόδας βλέπει την πορεία της επιδημίας με μια συγκρατημένη αισιοδοξία, τονίζοντας πως υπάρχουν «μικρά, αισιόδοξα μηνύματα, μια βραδεία αύξηση, ίσως αργότερα να έχουμε και μείωση, αλλά αυτό εξαρτάται μόνον από εμάς» και πρόσθεσε ότι μπορούμε να χαρούμε αλλά να θυμάστε ότι γρήγορα μπορούμε να φθάσουμε στο άλλο άκρο συστήνοντας την πλήρη και πιστή εφαρμογή των μέτρων. «Δεν θα μείνουμε για πάντα κλειδωμένη μέσα. Αυτά τα μέτρα που εφαρμόζουμε κάθε μέρα σώζουν ζωές», είπε χαρακτηριστικά και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων όταν τα στοιχεία είναι εμπεριστατωμένα και μας δείχνουν ότι είναι κάτι που θα μπορούμε να το κάνουμε.

Ας μείνουμε σπίτι για να δώσουμε χρόνο στους γιατρούς των ΜΕΘ να συνεχίσουν την καλή δουλειά τους.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση των ιατρικών συντακτών, ο Σ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην ανακάλυψη ενός πειραματικού φαρμάκου από κινέζους επιστήμονες, το οποίο γεννά ελπίδες στην καταπολέμηση του κορωνοϊού. Όπως είπε ο ίδιος, τα φάρμακο αυτό φαίνεται να είναι πιο αποτελεσματικό από άλλα διαθέσιμα φάρμακα για τη νόσο που προκαλεί ο κορωνοϊός, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση εξήγησε ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να δούμε στην πράξη την αποτελεσματικότητά του.

Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ καταδικάζουν τις προσπάθειες πολιτικοποίησης της πανδημίας

Υπονόησαν τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με τους οποίους η Κίνα δεν ενημέρωσε έγκαιρα την διεθνή κοινότητα για την εμφάνιση του κορωνοϊού, ενώ εξέφρασαν την πεποίθηση ότι με την στενή τους συνεργασία θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της πανδημία
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, όπως μετέδωσε η Κεντρική τηλεόραση της Κίνας. δήλωσε κατά την διάρκεια της συνομιλίας του με τον Ρώσο πρόεδρο ότι η Ρωσία και η Κίνα πρέπει να αντιπαλέψουν τις προσπάθειες πολιτικοποίησης της πανδημίας και την «τοποθέτηση ταμπελών».

«Η πολιτικοποίηση του κορωνοϊού δεν βοηθά πουθενά»

«Η πολιτικοποίηση της πανδημίας και η «τοποθέτηση ταμπελών» δεν ωφελούν την διεθνή συνεργασία, η Κίνα και η Ρωσία πρέπει ενωμένες να συνεργασθούν, μαζί να υπερασπίσουν το παγκόσμιο σύστημα ιατρικής περίθαλψης», δήλωσε ο Σι Τζινπίνγκ όπως μετέδωσε η Κεντρική τηλεόραση της Κίνας.

Ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Κίνα θα παράσχει σταθερή υποστήριξη και βοήθεια στην Ρωσία στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline