Παρασκευή 10 Μαϊου 2024  06:58:29

Χωρίς πανηγύρια και λαοσυνάξεις Σωτήρος και Δεκαπενταύγουστο, ακόμα και για Τήνο και Πάρο, Παναγία Σουμελά. Κανένας ορίζοντας ελπίδας για τα γήπεδα με ποδοσφαιρικές συναντήσεις, παρουσία οπαδών. Κύριο

Το απέκλεισε για άλλη μια φορά ο κ.Χαρδαλιάς. Πανηγύρια και τοπικά lockdown.

-Στο τέλος της εβδομάδας όπως είπε ο υφυπουργός κ. Νίκος Χαρδαλιάς θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη διενέργεια ή όχι των πανηγυριών τον Αύγουστο, στις 6 και 15 αντιστοίχως, κυρίως στις δύο μεγάλες γιορτές της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και της Κοίμησης της Θεοτόκου το Δεκαπενταύγουστο , ιστορικά συνδεδεμένες με πολλούς προσκυνητές, μετακινήσεις και τελετές, μεγάλα πανηγύρια και ομαδικά γλέντια. Κατά τις πληροφορίες μας θα υπάρξει γενική απαγόρευση, όπως έχουμε ήδη γράψει καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των καθηγητών έχει τοποθετηθεί αρνητικά.

«Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να αναστείλουμε και να απέχουμε από τα κάθε είδους πανηγύρια. Και ο καθένας μας πρέπει να απέχει από συναθροίσεις και συνωστισμούς. Είναι θέμα συλλογικής και ατομικής ευθύνης», είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθαρίζω για μια ακόμη αφορά ότι δεν πρόκειται να πάμε σε γενικό lockdown, είπε και πρόσθεσε, παράλληλα, ότι είμαστε μακριά από οποιοδήποτε τοπικό lockdown. «Τοπικά lockdown θα γίνουν αν εξαντληθούν όλα τα μέτρα που θα έχουμε πάρει για κάποιες περιοχές».

«Νωρίς να μιλάμε για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα»

Ερωτηθείς για το εάν ο επικείμενος τελικός του κυπέλλου ποδοσφαίρου θα γίνει με κόσμο, αν και είπε ότι είναι νωρίς για τις όποιες αποφάσεις, παρέπεμψε στο υφυπουργείο Αθλητισμού.
Πάντως, ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε: «Νομίζω οτι είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Σε κάθε περίπτωση όμως σας παραπέμπω στο Υφυπουργείο Αθλητισμού. Ότι εισηγήσεις υπάρχουν θα πρέπει να βασιστούν στα πραγματικά δεδομένα και το βασικότερο είναι πάνω στα βασικά επιδημιολογικά δεδομένα της εποχής, στην οποία θα προταθεί να υπάρχει μικρή ή μεγάλη επιστροφή των φιλάθλων. Κατ΄εμέ είναι μακριά ακόμα ο χρόνος που θα ξεκινήσει ο αθλητισμός με γεμάτα γήπεδα».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline