Σάββατο 11 Μαϊου 2024  18:05:47

Κι όμως υπάρχουν ακόμα ανεύθυνοι και επιπόλαιοι νέοι και νέες αλλά και επιχειρηματίες.. Συνεχίζονται τα «αχαλίνωτα πάρτι» στη Μύκονο, στη Χαλκίδα και αλλού, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών. Κύριο

Άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας αποτελούν σήμερα τον μεγαλύτερο κοινωνικό κίνδυνο, με πρώτα θύματα την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, πολλά αστικά κέντρα και τους ηλικιωμένους πολίτες.

Τα ανεύθυνα, επιπόλαια και αχαλίνωτα ξέφρενα πάρτι εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό σε καταστήματα στο νησί της Μυκόνου,(αλλά και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ) παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των ειδικών προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Σημειώνεται ότι η Μύκονος, μετά τον έντονο συνωστισμό σε καταστήματα και τα πριβέ πάρτι σε βίλες είναι μια από τις 16 επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές για τις οποίες ισχύουν ειδικά μέτρα τα οποία, μάλιστα, θα ενταθούν από τη Δευτέρα με τους νέους περιορισμούς για αριθμό 50 ατόμων στις συναθροίσεις.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να απασχολεί επιχειρηματίες του νησιού που πλέον είναι αναγκασμένοι να προσαρμοστούν στους νέους κανόνες που θέλουν στη Μύκονο τα νυχτερινά μαγαζιά να κλείνουν στις 00:00 τα μεσάνυχτα. Υπενθυμίζεται ότι ήδη οι καταστηματάρχες με κοινή ανακοίνωσή τους έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους για το εν λόγω μέτρο.
Όπως φαίνεται από τα παρακάτω βίντεο, οι θαμώνες στο κλαμπ «Tropicana» συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός, αγνοώντας προκλητικά τις συστάσεις των ειδικών, την ώρα που ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε χθες για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα πάνω από 200 κρούσματα.

Αδιανόητος συνωστισμός στη Χαλκίδα – Γέμισαν κλαμπ και νυχτερινά κέντρα τον Δεκαπενταύγουστο

Πήγαν... περίπατο τα μέτρα για να αποτραπεί η διασπορά του κορωνοϊού. Το αδιαχώρητο σε κλαμπ και νυχτερινά κέντρα τον Δεκαπενταύγουστο στη Χαλκίδα.
Αρκετοί θαμώνες στη Χαλκίδα φαίνεται πως αγνόησαν τις εκκλήσεις των ειδικών και των αρχών και συνέχισαν τις διακοπές τους σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Ειδικότερα, το βράδυ του Σαββάτου όπως αναφέρει το eviazoom.gr, που προβάλλει και το σχετικό βίντεο, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν σε κλαμπ και νυχτερινά κέντρα στη Γλύφα Χαλκίδας, χορεύοντας και διασκεδάζοντας ο ένας πάνω στον άλλον.
Ο συνωστισμός μάλιστα συνεχίστηκε μέχρις τις πρωινές ώρες.

Με μήνυμα στους νέους το νέο σποτ της κυβέρνησης

Εν τω μεταξύ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κυκλοφόρησε νέο σποτ, στοχεύοντας κυρίως στους νέους που επιστρέφουν από διακοπές. Στο βίντεο γίνονται συστάσεις προς νεαρά άτομα να φορούν μάσκα κατά την επιστροφή τους στην καθημερινότητα, ιδίως εάν έρχονται σε επαφή με γονείς και συγγενείς, καλώντας τους να μην αποτελέσουν τη νέα διασπορά του ιού.
???? Μοιραζόμαστε αναμνήσεις, όχι τον ιό!
✅ Το νέο σποτ για το πως θα βγούμε νικητές και από αυτή την φάση, και από αυτή τη μάχη με τον αόρατο εχθρό.
✅ Οι νέοι μας θα κάνουν την διαφορά!#civilprotection #semperparati #covid19 #Μένουμε_ασφαλείς pic.twitter.com/J97FLJlcXG
— Civil Protection GR (@GSCP_GR) August 16, 2020

Φόβοι για βαριά περιστατικά σε νέους

«Φοβάμαι ότι θα δούμε και άλλα βαριά περιστατικά», είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σχολιάζοντας το περιστατικό της 17χρονης κοπέλας που νοσηλεύεται διασωληνωμένη. Μετέπειτα ο κ. Βατόπουλος πρόσθεσε ότι «και οι νέοι έχουν κοινή λογική και μπορούν να καταλάβουν ότι επιστρέφοντας από διακοπές μπορεί να φέρουν τον επικίνδυνο ιό που μπορεί να μην βλάψει τους ίδιους, ωστόσο μπορεί να βλάψει τους δικούς τους, για αυτό πρέπει να αυτοπεριοριστούν».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline