Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  05:54:29

Οι πλατείες των συνωστισμών και της επιπολαιότητας οδηγούν σε νέα μέτρα και σε μάσκα παντού στην Αττική. Άγιος Παντελεήμονας, Βικτωρίας, Μοναστηράκι, Παγκράτι, Νέα Σμύρνη μια κλαμπ Αθηνών-Πειραιώς. Κύριο

Συνεχίσθηκαν και αυτό το τριήμερο οι συνωστισμού στις πλατείες παρά τα μέτρα - Τι ανησυχεί τους ειδικούς.

Οι πλατείες παραμένουν ένα σημαντικό πρόβλημα στη «μάχη» για τον περιορισμό του κορωνοϊού με το protothema.gr να καταγράφει εικόνες συνωστισμού στην πλατεία Βικτωρίας, την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, στην πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι και της Νέας Σμύρνης αλλά κα την πλατεία στο Μοναστηράκι.

Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, σε μια περιοχή που από τα rapid test καταγράφηκαν την Κυριακή 20 κρούσματα κορωνοϊού, μετανάστες είναι ξαπλωμένοι στα παγκάκια, γυναίκες με τα μωρά στα καρότσια κόβουν βόλτες γύρω από την εκκλησία ενώ κάποιοι άλλοι κάθονται στο συντριβάνι της πλατείας και μάλιστα, οι περισσότεροι χωρίς να φορούν τις μάσκες και να τηρούν τις αποστάσεις.

Παρόμοιες εικόνες και στην πλατεία Βικτωρίας με γυναίκες με μωρά στα χέρια να ξαπλώνουν πανω στα στρώματα που έχουν τοποθετήσει στην πλατεία για να κοιμηθούν και μικρά παιδιά να παίζουν ενώ δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας για τον κορωνοϊό.

Το βράδυ της Κυριακής «αναστέναξε» από κόσμο και η πλατεία στο Μοναστηράκι. Μάλιστα, η παρουσία της αστυνομίας γύρω από την πλατεία ήταν έντονη χθες το βράδυ με τους αστυνομικούς να κάνουν περιπολίες επιβλέποντας τον κόσμο για το αν εφαρμόζουν τα μέτρα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο, το πρωί της Δευτέρας, για υπεράνθρωπη προσπάθεια της αστυνομίας να εφαρμοστούν τα μέτρα με ήπιο τρόπο.

«Αυτό που μπορεί να κάνει ένας αστυνομικός είναι να κόψει πρόστιμα. Είναι πολύ σημαντικό ζήτημα πια η ευθύνη του καθενός. Αυτή τη στιγμή περνάμε μια δοκιμασία» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα είναι στις πλατείες. Συσσωρεύονται μαζικά σε πλατείες».

Έκκληση στους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού, απηύθυνε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπ. Υγείας, Μάριος Λαζανάς, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε συναυλίες, σε πλατείες, καφενεία ή λαθραίες συγκεντρώσεις μπορεί να είναι εστία υπερμετάδοσης.

Η φράση «η Αθήνα δεν πάει καλά», που είπε την περασμένη Τετάρτη έξω από το γηροκομείο «Αττική» στον Αγιο Παντελεήμονα Αθήνας ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, με αφορμή τους δεκάδες ηλικιωμένους που είχαν μολυνθεί με κορωνοϊό, αποτυπώνει ό,τι εκτυλίσσεται στο λεκανοπέδιο με ευθύνη όλων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline