Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  23:47:32

Δύο αυστηρές αξιώσεις του Τζο Μπάιντεν από τον Ντ. Τράμπ για τον φίλο του Τ. Ερντογάν: Να σταματήσει τις προκλήσεις σε βάρος της Ελλάδας και να ακυρώσει την απόφαση για την Αγία Σοφία ως τζαμί. Κύριο

Ο Ερντογάν όχι μόνο απέρριψε τη πρόταση Μπάιντεν αλλά υπεραμύνθηκε της (εθνικοαπελευθερωτικής...) απόφασης του για την Αγία Σοφία, ενώ κατηγόρησε ως ....επιθετικούς γείτονες Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Συρία.

Σταθερός στην φιλελληνική του γραμμή, κατά την προεκλογική περίοδο οπωσδήποτε, ο Τζο Μπάιντεν ζητά από τον Τούρκο πρόεδρο να αναιρέσει την πρόσφατη απόφασή του για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο υποψήφιος με τους Δημοκρατικούς για την προεδρία των ΗΠΑ.

«Η κυβέρνηση Τραμπ πρέπει να πιέσει την Τουρκία ώστε η τελευταία να αποφύγει περαιτέρω προκλητικές ενέργειες στην περιοχή εναντίον της Ελλάδας», τονίζει ο Τζο Μπάιντεν, σε αποκλειστική δήλωσή του στον «Εθνικό Κήρυκα».

Παράλληλα, ο κ. Μπάιντεν ζητά από τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν να αναιρέσει την πρόσφατη απόφασή του για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

«Υποστηρίζω τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντενμπεργκ (Jens Stoltenberg) και των Ευρωπαίων συμμάχων μας, καθώς και των Ηνωμένων Πολιτειών, για την εξάλειψη των εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο και την αποφυγή συγκρούσεων στο ΝΑΤΟ. Οι διαφωνίες στην περιοχή πρέπει να επιλυθούν ειρηνικά και η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνουν σεβαστά και να προστατευθούν», επισημαίνει ο Μπάιντεν.

«Η συμφωνία για τη δημιουργία ενός στρατιωτικού μηχανισμού αποσυμπίεσης και η επανάληψη των διπλωματικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι ευπρόσδεκτα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Επιδοκιμάζω επίσης τη δράση του Κογκρέσου για τον τερματισμό του αντιπαραγωγικού εμπάργκο στη μη θανατηφόρα βοήθεια για την Κύπρο, η οποία είναι στρατηγικός εταίρος για τις Ηνωμένες Πολιτείες», προσθέτει.

«Η κυβέρνηση Τραμπ πρέπει να πιέσει την Τουρκία ώστε η τελευταία να αποφύγει περαιτέρω προκλητικές ενέργειες στην περιοχή εναντίον της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων απειλών βίας, για να δημιουργήσει το χώρο για την επιτυχία της διπλωματίας. Ζητώ επίσης από τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν να αναιρέσει την πρόσφατη απόφασή του να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί και να επιστρέψει αυτόν τον θησαυρό στην παλιά του θέση ως μουσείο, διασφαλίζοντας ίση πρόσβαση για όλους, συμπεριλαμβανομένων των Ορθόδοξων πιστών», καταλήγει.

-Ο κορωνοϊός «κόβει το βήχα» της επανεκλογής στον Τραμπ, με τις άσχημες εντυπώσεις, που προκάλεσε η όλη ( ανεύθυνη) συμπεριφορά του. Έτσι, σε νέα δημοσκόπηση ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με 16 μονάδες.

Δημοσκόπηση του CNN δείχνει το μεγαλύτερο προβάδισμα έως τώρα για τον 77χρονο Δημοκρατικό

Για πρώτη φορά, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν που διεκδικεί την προεδρία στις ΗΠΑ, προηγείται άνετα με διψήφια διαφορά, με 16 μονάδες έναντι του πολιτικού του αντιπάλου του, σε δημοσκόπηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

Bούτυρο στο ψωμί του Μπάιντεν ήταν η ανεύθυνη συμπεριφορά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που αν και νόσησε από τον Covid-19, φέρθηκε απαράδεκτα με την τελευταία δημοσκόπηση να δείχνει προβάδισμα 16 μονάδων έναντι του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κατέχει πλέον το μεγαλύτερο προβάδισμα έναντι του Τραμπ, 27 ημέρες πριν από τις εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN σε πανεθνικό επίπεδο.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι, το 57% των ερωτηθέντων στηρίζει Μπάιντεν ενώ το 41% τον Τραμπ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μετά το πρώτο προεδρικό debate και μετά την ανακοίνωση ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έχει μολυνθεί από τη νόσο Covid- 19.

Oι ψηφοφόροι δείχνουν να προτιμούν σε γενικές γραμμές τον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ για συγκεκριμένα θέματα που τα θεωρούν εξαιρετικά σημαντικά, όπως την διαχείριση του νέου κορωνοϊού (59% προτιμούν τον Μπάιντεν ενώ το 38% τον Τραμπ), την υγειονομική περίθαλψη (59% ψηφίζουν Μπάιντεν και 39% τον Τραμπ) τη φυλετική ανισότητα στην Αμερική (62% υπέρ του Μπάιντεν έναντι 36% υπέρ του Τραμπ), το θέμα των υποψηφιοτήτων στο Ανώτατο Δικαστήριο (57% υπέρ του Μπάιντεν, 41% υπέρ του Τραμπ).

Στο σημείο που κλείνει η ψαλίδα είναι ο τομέας της οικονομίας. Το 50% πιστεύει ότι ο Μπάιντεν θα είναι καλύτερος ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Τραμπ είναι 48%.

Σημειώνεται ότι δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, η οποία διεξήχθη στις 2 και 3 Οκτωβρίου, έδινε προβάδισμα δέκα μονάδων στον Μπάιντεν έναντι του Τραμπ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline