Δευτέρα 6 Μαϊου 2024  18:36:42

Απέτυχαν τα μέτρα ελέγχου για την Αττική, που πάρθηκαν πριν 15 ημέρες…. 399 χθες. Θα αυξηθούν τα κρούσματα κατά τις ψυχρές ημέρες, προειδοποιεί ο Γκ. Μαγιορκίνης. Κύριο

Ειδικότερα ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι οι νέες διαγνώσεις αυξάνονται δραματικά σε όλη την Ευρώπη και θα αυξηθούν στην Ελλάδα όταν έλθουν (από τέλη Οκτωβρίου, υπολογίζεται) οι κρύες ημέρες του Φθινοπώρου και του Χειμώνα.

-Σημείωσε ότι η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας από τις 10 Αυγούστου και η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας είναι μέτρια, όμως υπογράμμισε ότι ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των διασωληνωμένων είναι ανησυχητικός καθώς επιβαρύνεται το σύστημα υγείας. Υπάρχει μια ήπια αυξητική στάση στην Αττική , δυστυχώς 15 ημέρες μετά την ανακοίνωση και εφαρμογή των ειδικών περιοριστικών μέτρων και ελέγχων.

Ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε επίσης ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν καθώς αναμένεται να συνδυαστούν με την πτώση της θερμοκρασίας και την εποχική γρίπη και ο συνδυασμός αυτός θα είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμος.

Τέλος ο κ. Μαγιορκίνης τόνισε ότι πρέπει να κάνουνε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να παραμείνουμε υγιείς, τονίζοντας ιδιαίτερα την χρήση της μάσκας, η οποία προστατεύει τους χρήστες, αλλά και τους άλλους ανθρώπους. «Δεν ξέρουμε αν είμαστε υγιείς, γι' αυτό προστατεύουμε τους άλλους ανθρώπους από εμάς».

«Καμπανάκι» για την Αττική

Ο κ. Μαγιορκίνης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της Αττικής, καθώς παρά τα μέτρα προστασίας τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται. «Η Αττική συνεχίζει να εμφανίζει καθημερινά εδώ και κάποιες εβδομάδες περισσότερα από τα μισά ημερήσια κρούσματα» σημείωσε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε πως «με την έλευση του χειμώνα αναμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας», τέλος σημείωσε την ανάγκη της σωστής χρήσης μάσκας τονίζοντας πως η μάσκα και η απόσταση είναι τα όπλα μας.

Στα 399 τα νέα κρούσματα

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 399 κρούσματα σε όλη τη χώρα, προκαλώντας νέα ανησυχία στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές καθώς η επιδημιολογική εικόνα της χώρας φαίνεται να επιβαρύνεται συνεχώς, παρά τα μέτρα προστασίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ από τα 399 νέα κρούσματα τα 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 20541, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες.
3122 (15.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 8385 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

87 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (27.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 229 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 420 θανάτους συνολικά στη χώρα. 158 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline