Πέμπτη 9 Μαϊου 2024  07:29:11

Για πρώτη φορά επεισόδια σύγκρουσης ανάμεσα σε στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ και του ΣΥΡΙΖΑ. Με ασεβή στόχο ακόμα και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Κύριο

Παρά τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της Λαϊκής Ενότητας στο μόλις ανιχνεύσιμο 0,28% (ποσοστό υποδεκαπλάσιο του 2,86 των βουλευτικών του Σεπτεμβρίου του 2015), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνεργασία κομμάτων της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, όχι μόνο δεν κατάφερε να προσελκύσει απογοητευμένους της ΛΑ.Ε., πόσο μάλλον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σχεδόν υποδιπλασίασε τις δυνάμεις της σε σχέση με το 2015 στις εκλογς του 2019.

 Τότε, σε ένα πολύ πιο πολωμένο κλίμα, απέσπασε πανελλαδικά μαζί με το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα περίπου 46.000 ψήφους και 0,85%. Πέρυσι στις βουλευτικές εκλογές κατέγραψε ποσοστό 0,41% (λίγο περισσότερο από 21.000 ψήφους στις 24.30), έχοντας σημαντικές απώλειες ακόμα και σε σχέση με τις πρόσφατες ευρωεκλογές, κατά 2/3 περίπου..

Χωρίς ανταπόκριση τα προσκλητήρια-ευχολόγια ορισμένων από τον ΣΥΡΙΖΑ για ευρύτερη συνεργασία και συσπείρωση με την μαρξιστική οργάνωση ΑNTAΡΣΥΑ. Κάτι, το οποίο ουδέποτε συνέβη στις δημοτικές και τις συνδικαλιστικές εκλογές. Η αντιπαλότητα στον χώρο της «αριστερής ιδεολογίας και συνέπειας», όμως ουδέποτε μέχρι χθες όμως έφτασε στην ανοιχτή ρήξη. Επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Μικροένταση επικράτησε για λίγα λεπτά έξω από το Εφετείο μεταξύ των διαδηλωτών, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ακόμη ο λόγος που διαδηλωτές από το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχαν αψιμαχίες με διαδηλωτές από κοντινό μπλοκ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διαδηλωτές έσπρωξαν ο ένας τον άλλο ενώ δεν έλειψαν και χειροδικίες, όπως μπουνιές και κλωτσιές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρξαν διαπληκτισμοί, με τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Την ίδια ώρα, εξαιρετικά σημαντική είναι, και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, η απόφαση του Δικαστηρίου για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνει τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής μεταξύ των οποίων ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και λοιποί.

Ένταση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ - «Θύμα» και ο Αλέξης Τσίπρας

Διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια, με αποτέλεσμα να πέσουν μπουκάλια με νερό και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Η ένταση που προκλήθηκε έξω από το Εφετείο μεταξύ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ είχε ως θύμα και τον Αλέξη Τσίπρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν λίγο πριν την ανακοίνωση του δικαστηρίου που αποφάσισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, υπήρξε ένταση ανάμεσα στα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια, έπεσαν μπουνιές και εκτοξεύτηκαν μπουκάλια νερού. Εκεί κοντά ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας, περιμένοντας την απόφαση για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το αποτέλεσμα ήταν να πέσουν νερά και καφέδες πάνω του, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, ενώ στελέχη του κόμματος προσπάθησαν να τον προστατεύσουν ανοίγοντας ομπρέλα.

Λίγο μετά το πέρας της δήλωσης του για την ιστορική απόφαση του Εφετείου, διαδηλωτές του πέταξαν νερά ενώ κάποιοι άλλοι παρευρισκόμενοι έσπευσαν προκειμένου να τον προστατέψουν από τη ρίψη άλλων αντικειμένων, ενώ τον τοποθέτησαν κάτω από μία ομπρέλα.

Ωστόσο η ομπρέλα δεν κατέφερε ούτε να τον προστατέψει από το «μπουγέλο» αλλά ούτε από το φωτογραφικό φακό, που απαθανάτισε τη στιγμή.

Μετά την παρέμβαση άλλων συγκεντρωμένων δεν δόθηκε συνέχεια στο επεισόδιο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline