Σάββατο 4 Μαϊου 2024  00:06:05

Oλοταχώς στα 2.000 την ημέρα και περισσότερα από τον Νοέμβριο.... Χθες 1690 νέα κρούσματα στην Ελλάδα και 128 διασωληνωμένοι. Καθημερινά σε...εκατό οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Κύριο

Η κατάσταση δοκιμασίας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, με τους επιδημιολόγους να προειδοποιούν ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη περίοδο, με την πίεση στο Σύστημα Υγείας να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, καθώς οι διαθέσιμες κλίνες μειώνονται.

Δε έχει κανένα όριο πλέον η επιδείνωση. Ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει το απόγευμα της Παρασκευής 1690 νέα κρούσματα. Πέντε νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο αλλά με παράλληλο θλιβερό ρεκόρ για τους διασωληνωμένους.

Καλπάζει συνεχώς και αχαλίνωτος ο κορονοϊός στην Ελλάδα, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 1690 κρούσματα στην Ελλάδα, εκ των οποίων 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ και ενώ αναβλήθηκαν σήμερα Σάββατο οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τη λήψη νέων μέτρων, λόγω του φονικού σεισμού στη Σάμο.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 37196, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες. Από αυτά, 4083 (11.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 13107 (35.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το ότι 128 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 37 (28.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 620 θανάτους συνολικά στη χώρα. Από τα θύματα 236 (38.1%) είναι γυναίκες και 384 άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Αξίζει να σημειωθεί ότι 286 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Εκτινάχθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων – Τα στοιχεία που δείχνουν επιδείνωση

Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, με τους επιδημιολόγους να προειδοποιούν ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη περίοδο, με την πίεση στο Σύστημα Υγείας να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, καθώς οι διαθέσιμες κλίνες μειώνονται

Αριθμό – ρεκόρ διασωληνωμένων από την έναρξη της πανδημίας καταγράφει η Ελλάδα, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να ανακοινώνει, το απόγευμα της Παρασκευής, 128 άτομα που νοσηλεύονται διασωληνωμένα.

Η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, με τους επιδημιολόγους να προειδοποιούν ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη περίοδο, με την πίεση στο Σύστημα Υγείας να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, καθώς οι διαθέσιμες κλίνες μειώνονται. Συγκριτικά μάλιστα με χθες, οι διασωληνωμένοι αυξήθηκαν κατά 14.
Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος έκρουσε καμπανάκι κινδύνου σήμερα λέγοντας πως «με μαθηματική ακρίβεια θα πιεστεί το σύστημα Υγείας».

Παραθέτοντας τα στοιχεία για την πληρότητα των ΜΕΘ, έκανε λόγο για 100% στη Δυτική Μακεδονία, 46% στην Κεντρική Μακεδονία, 40% στην Ήπειρο, 61% στην Αττική, 60% στην Θεσσαλονίκη και 40% στη Θεσσαλία. «Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται 100 εισαγωγές την ημέρα και αυτό θα ασκήσει πίεση στο ΕΣΥ το επόμενο διάστημα» τόνισε ο κ. Τσίοδρας.

«Καμπανάκι» και από Παγώνη

Στο ίδιο μήκος κύματος, η τοποθέτηση από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, για τις συνεχιζόμενες πιέσεις στο Σύστημα Υγείας.
«Έχει καλυφθεί το 70 με 75% των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για κοροναϊό στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη» δήλωσε, προσθέτοντας: «Τα κρούσματα είναι πολλά, η κατάσταση είναι οριακή».
Σημειώνεται πως η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι 65 ετών. 37 (28.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.2% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Οι διασωληνωμένοι τις τελευταίες 7 ημέρες:
23 Οκτωβρίου: 89 διασωληνωμένοι
24 Οκτωβρίου: 91 διασωληνωμένοι
25 Οκτωβρίου: 84 διασωληνωμένοι
26 Οκτωβρίου: 95 διασωληνωμένοι
27 Οκτωβρίου: 102 διασωληνωμένοι
28 Οκτωβρίου: 108 διασωληνωμένοι
29 Οκτωβρίου: 114 διασωληνωμένοι
30 Οκτωβρίου: 128 διασωληνωμένοι

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline