Τρίτη 30 Απριλίου 2024  21:35:03

Στον Ευαγγελισμό στα χέρια της καθηγήτριας Αν. Κοτανίδου ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος. Δεν έχει διασωληνωθεί. Κύριο

Πολλοί στην ηλικία στην δεκαετία των ενενήντα, με γνωστότερο ο Βαλερύ Ζισκάρ Ντ΄Εσταίν, 94 χρονών, άντεξαν και ξεπέρασαν πάλι υγιείς τη δοκιμασία του κορωνοιού. Ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος δοκιμάστηκε ως ασθενής στον κορονοιό τον περασμένο Σεπτέμβριο και μάλιστα αφού διασωληνώθηκε επί ημέρες, εντός της ΜΕΘ.

Στον Ευαγγελισμό στην κλινική της καθηγήτριας κ.Αναστασίας Κοτανίδου ,που θεωρείται εξαιρετική επιστήμων στα νοσήματα θώρακος-πνεύμονος με μεγάλες επιτυχίες θεραπείας έως τώρα , έχει μεταφερθεί ο 91χρονος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ,Αναστάσιος Επιβαρυμένος με δύο προβλήματα υγείας, που αντιμετώπισε παλαιότερα.

Κατά το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν «.Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, εισήχθη στις 11/11/2020 με διάγνωση COVID και νοσηλεύεται σε κλίνη ΜΕΘ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, ο Αρχιεπίσκοπος παρουσιάζει ήπια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα και χαμηλό πυρετό.
Η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη επί του παρόντος.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη αεροσκάφος C 130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας κατευθύνθηκε στα Τίρανα, προκειμένου να τον μεταφέρει για νοσηλεία στην Αθήνα.
Ο Αρχιεπίσκοπος υπεβλήθη σε σχετικά τεστ σε ιατρικό κέντρο των Τιράνων τα οποία έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από κορωνοϊό.

Αν και τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του αλλά και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Ευχές για ταχεία ανάρρωση έστειλε με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.
Ειδικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισημαίνει ότι τόσο η Εκκλησία της Ελλάδος όσο και η Ιερά Σύνοδος πληροφορήθηκαν με συγκίνηση και αγωνία για την ασθένεια του προκαθημένου της Αυτοκέφαλης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αλβανίας Αναστασίου.

Με την εν λόγω επιστολή, επιθυμούν να εκφράσουν τη βαθιά συμπάθειά τους και προσεύχονται εγκάρδια για την ταχεία αποκατάσταση της υγείας του.

Αναλυτικά, η επιστολή:

«Μακαριώτατε Ἀρχιεπίσκοπε Τιράνων, Δυρραχίου καί πάσης Ἀλβανίας, ἐν Χριστῷ τῷ Θεῷ λίαν ἀγαπητέ καί περιπόθητε ἀδελφέ καί συλλειτουργέ τῆς ἡμῶν Μετριότητος, κύριε Ἀ ν α σ τ ά σ ι ε, τήν Ὑμετέραν Μακαριότητα ἐν Κυρίῳ κατασπαζόμενοι ὑπερήδιστα προσαγορεύομεν.
Μετ' ἰδιαιτέρας συγκινήσεως καί ἀγωνίας ἐπληροφορήθημεν περί τῆς ἐπισυμβάσης ἀσθενείας τῆς Ὑμετέρας λίαν ἡμῖν ἀγαπητῆς καί περισπουδάστου Μακαριότητος, διό καί προαγόμεθα διά τοῦ παρόντος ἀδελφικοῦ ἡμῶν Γράμματος ἵνα ἐκφράσωμεν Αὐτῇ τήν βαθεῖαν συμπάθειαν τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, τῆς Ἱερᾶς ἡμῶν Συνόδου καί ἡμῶν προσωπικῶς.

Δεόμενοι δέ ὑποκαρδίως τοῦ ἰατροῦ τῶν ψυχῶν καί τῶν σωμάτων ἡμῶν Κυρίου ὑπέρ τῆς ταχείας ἀποκαταστάσεως τῆς πολυτίμου ὑγίειας τῆς Ὑμετέρας Μακαριότητος, εὐχόμεθα Ὑμῖν ὅπως ὁ Σωτήρ ἡμῶν, ὁ ἀναλαμβάνων τάς ἀσθενείας τῶν τέκνων Αὐτοῦ, ἐπιρρωννύῃ Ὑμᾶς καί χαρίζηται μακρότητα ἡμερῶν, ἔτι καί ἔτι εὐκλεῆ Ἀρχιεπισκοπείαν καί πᾶσαν ἄλλην δωρημάτων τελείων δαψίλειαν.
Κατασπαζόμενοι Ὑμᾶς ἐν φιλήματι ἁγίῳ διατελοῦμεν τῆς Ὑμετέρας Μακαριότητος ἀγαπητός ἀδελφός καί ὅλως πρόθυμος
† Ὁ Ἀθηνῶν Ἱερῶνυμος, Πρόεδρος»

TO XΘΕΣΙΝΟ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ....Αισιόδοξος ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος στη μάχη κατά του κορωνοιού, με προβλήματα άσθματος και με επιτυχή επέμβαση στη καρδιά. 

Γράφτηκε από τον NonPaperNews

Γεννημένος στις 4 Νοεμβρίου του 1929 ο σπουδαίος Ιεράρχης, θεμελιωτής της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας, μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και μέσα σε τρομακτικές δυσκολίες ξεπέρασε και παλαιά προβλήματα που είχε με τα μάτια του. Με ευθύτητα δήλωσε χθες ότι«έχω ευαισθησία με τους πνεύμονες» και επίσης «Και μην στενοχωριέστε. Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν, του Κυρίου εσμέν».

Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα και εξαιτίας της μεγάλης ηλικίας του στα 91 χρόνια.
Γι αυτό μεταφέρθηκε, εσπευσμένα στην Αθήνα με ειδική πτήση αεροσκάφους μεταγωγικού τύπου C-130 .
Όπως αναφέρει το ανακοινωθέν, για την υγεία του Αρχιεπίσκοπου Αλβανίας κ, Αναστασίου κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για την ενδεδειγμένη θεραπευτική φροντίδα.

Μολονότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ελαφρά μορφή, οι γιατροί στα Τίρανα έκριναν αναγκαία τη μεταφορά και νοσηλεία του σε εξειδικευμένη κλινική στην Ελλάδα, δεδομένου του προχωρημένου της ηλικίας του άλλα και κάποιων χρόνιων προβλημάτων υγείας Έχουν σχέση με το χρόνιο άσθμα που έχει και την εγχείρηση καρδιάς που έχει κάνει με επιτυχία, Το πρόβλημα που είχε αντιμετωπίσει με τα μάτια του διόρθωσε με χειρουργική επέμβαση με ο παλαιός του φίλος καθηγητής Οφθαλμολογίας και διεθνής επιστήμων Γιώργος Θεοδοσιάδης..

Μιλώντας στο Mega ο Αρχιεπίσκοπος συγκλόνισε με τα λόγια του. «Κοιτάξτε στην Αλβανία υπάρχουν πολλές χαράδρες και εγώ έχω συνηθίσει και κατεβαίνω σε χαράδρες αρκετά χρόνια τώρα, 30 χρόνια... Βρίσκουμε ένα μονοπάτι και ανεβαίνουμε πάλι στο ξέφωτο.

Νομίζω το να συμμετέχει κανείς, έστω με αυτόν τον τρόπο στον κοινό πόνο είναι δώρο του Θεού. Μην το βλέπουμε πάντα δύσκολο. Υπάρχουν ελαφρά συμπτώματα. Εχθές είχαμε μια μεγαλύτερη δυσκολία. Εγώ έχω μια ευαισθησία με τους πνεύμονες, έχω ένα άσθμα πολύ καιρό. Νομίζω θα το ξεπεράσουμε.

Έγιναν τα δέκατα ναι, αλλά σήμερα είμαστε καλά. Σήμερα το μεσημέρι φαντάζομαι το απόγευμα θα είμαι στον Ευαγγελισμό. Άλλωστε ο Ευαγγελισμός είναι γνώριμο νοσοκομείο για εμένα και άλλοτε είχαμε ορισμένες δυσκολίες τις ξεπεράσαμε.
Και μην στεναχωριέστε, και μην στεναχωριέστε. Θα περάσουμε. "Είτε ζώμεν είτε αποθνήσκομεν του Κυρίου εσμέν". Είναι μεγάλη παρηγοριά αυτά τα πράγματα για εμάς».

27.6.2020.Στο νοσοκομείο για εγχείρηση καρδιάς ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Σε αγγειοπλαστική επέμβαση στην καρδιά υπεβλήθη την Παρασκευή σε ιδιωτικό νοσοκομείο στα Τίρανα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία, οι γιατροί πραγματοποίησαν αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο στεντ και αφού είδαν ότι ξεπεράστηκε ο κίνδυνος συνεχίζουν να παρέχουν στον Αρχιεπίσκοπο, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου , οι οποίοι μίλησαν στον πρακτορείο Ορθοδοξία για την κατάσταση της υγείας του τόνισαν: «ο Αρχιεπίσκοπος πέρασε τις πρώτες κρίσιμες ώρες και βρίσκεται ασφαλής αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο μας. Διεπιστώθη στένωση στεφανιαίας αρτηρίας και πραγματοποιήθηκε αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο «στέντ. Ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να πάρει σύντομα εξιτήριο και να επιστρέψει στα καθήκοντά του.»
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στις 5.36 αναφέρεται:

ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος εισήλθε στο θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ των Τιράνων, ύστερα από καρδιακή ενόχληση. Διεπιστώθη στένωση στεφανιαίας αρτηρίας και αυθημερόν πραγματοποιήθηκε αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο «στέντ», με πολλή επιτυχία. Σήμερα Σάββατο, δόξα τω Θεώ, η υγεία του είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητική. Οι θεράποντες ιατροί τον πληροφόρησαν ότι εντός 2 ημερών μπορεί να επανέλθει στην Αρχιεπισκοπή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline