Τρίτη 30 Απριλίου 2024  18:13:53

Μητσοτάκης χθες στη Βουλή: Tρία μικρά mea culpa, που έγιναν για Θεσσαλονίκη-κορωνοιό και κάλυψη του Αδωνη για το «πέσαμε έξω». Κύριο

Ο Αλέξης Τσίπρας γεναιόδωρος αντιπολιτευτικά χαρακτήρισε τον υπουργό Ανάπτυξης- Επενδύσεων ...ειλικρινή και ...ευαίσθητο.

Τριπλή αυτοκριτική από τον πρωθυπουργό στη Βουλή χθες, Ναι, θα μπορούσε να εφαρμοσθούν μια εβδομάδα νωρίτερα τα απαγορευτικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή πριν τις 26 Οκτωβρίου. Ναι, νωρίτερα επίσης έπρεπε να είχε γίνει το γενικό Lockdοwn στη χώρα.. Nαί, «πέσαμε έξω» στο ότι δεν υπολογίσαμε την τόση ταχύτητα μετάδοσης της επιδημίας στο δεύτερο γύρο τον Οκτώβριο. Αναζωπύρωση, που έχει σχέση με ελληνικές αιτίες, ειδικότερα με τους νέους και την επιπόλαια ψυχαγωγία-παρανομία και όχι με τον τουρισμό(όπως καταλόγισαν ότι είπε ο Α, Γεωργιάδης)΄, γιατί τότε θα είχε εκδηλωθεί το νέο φούντωμα τον Αύγουστο και όχι τον Οκτώβριο.

Με τον τρόπο αυτό, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης παρείχε πλήρη κάλυψη στον Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την αναφορές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως δήθεν, όπως ισχυρίσθηκε η Αντιπολίτευση, με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ,ο υπ. Ανάπτυξης δήλωσε ότι ο τουρισμός έφταιξε για την διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα. Ωστόσο χθες ο Αλέξης Τσίπρας έκανε διαρκείς αναφορές στο «πέσαμε έξω» με την δική του ερμηνεία και μάλιστα επαίνεσε τον υπουργό ως άνθρωπο... ειλικρινή και ευαίσθητο ότι ομολόγησε την αλήθεια πλήρη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «η κυβέρνηση, οι επιδημιολόγοι και όλοι μας πέσαμε έξω στην εκτίμηση για τη Θεσσαλονίκη και όχι για ολόκληρη τη χώρα». Τόνισε πως η ταχύτητα αύξησης των κρουσμάτων έκανε τους πάντες να πέσουν έξω στην εκτίμησή τους για την ταχύτητα της διασποράς καθώς και την ταχύτατη αύξηση των κρουσμάτων στη συμπρωτεύουσα. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης παρείχε πλήρη κάλυψη στον Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την αναφορές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ο υπ. Ανάπτυξης δήλωσε ότι ο τουρισμός έφταιξε για την διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «η κυβέρνηση, οι επιδημιολόγοι και όλοι μας πέσαμε έξω στην εκτίμηση για τη Θεσσαλονίκη και όχι για ολόκληρη τη χώρα». Τόνισε πως η ταχύτητα αύξησης των κρουσμάτων έκανε τους πάντες να πέσουν έξω στην εκτίμησή τους για την ταχύτητα της διασποράς καθώς και την ταχύτατη αύξηση των κρουσμάτων στη συμπρωτεύουσα.

Eάν όλοι γυρίζαμε το ρόλοι του χρόνου πίσω θα παίρναμε νωρίτερα δραστικά μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, δήλωσε ο Πρωθυπουργός

«Ειδικά στο ζήτημα της Θεσσαλονίκης πιστεύω εάν όλοι γυρίζαμε το ρόλοι του χρόνου πίσω θα παίρναμε νωρίτερα δραστικά μέτρα. Το λέω ξεκάθαρα. Η ευθύνη βαρύνει πρωτίστως την κυβέρνηση και κατόπιν τους τοπικούς άρχοντες. Η ταχύτητα αύξησης των κρουσμάτων μας επιτρέπει να πούμε πως πέσαμε έξω, κυβέρνηση, ειδικοί και επιδημιολόγοι».
Τα παραπάνω ανέφερε ο πρωθυπουργός κλείνοντας τη συζήτηση στην Ολομέλεια σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών σχετικά με την πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό»
«Τώρα θέλω να διαβεβαιώσω πως γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν» τόνισε και προσέθεσε: «Το Διαβαλκανικό έχει ήδη μπει στην εφημερία. Δεν θα πρέπει να υπάρχει κρεβάτι, που να μην αξιοποιηθεί και αυτό γίνεται. Θα πρέπει και εσείς να αναγνωρίσετε πως εάν είχαμε προχωρήσει σε επίταξη τότε που τη ζητούσατε θα είχαμε σπαταλήσει πόρους, χωρίς να έχουμε χρησιμοποιήσει. Εμείς ακολουθούμε το μοντέλο να χρησιμοποιούμε κλίνες του ιδιωτικού τομέα, όταν το χρειαζόμαστε».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline