Τρίτη 30 Απριλίου 2024  11:46:35

Νέα απαγορευτικά μέτρα, πανελλήνια, μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Και ξεχωριστά για την εκρηκτική κατάσταση από Θεσσαλονίκη, Μακεδονία και μέχρι τη Λάρισα. Κύριο

Η Κυβέρνηση διαθέτει πλήθος νέων, ισχυρότερων και αναγκαίων προτάσεων (τις οποίες έχουμε ήδη παρουσιάσει) από τα μέλη της επιτροπής κατά του κορωνοιού αλλά και από διοικήσεις νοσοκομείων, ιατρικούς συλλόγους και κοινωνικούς φορείς.

Οι συνθήκες δυσκόλεψαν και πάλι και έκαναν αναγκαία τα νέα περιοριστικά μέτρα, σε δύο στάδια. Τα πανελλήνια, όπως με την απαγόρευση των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων από Δευτέρα αλλά και περιφερειακά, όπως εκείνα, που έχουν ληφθεί- και τα νεώτερα ,που μελετώνται-για τη Θεσσαλονίκη, νομούς της Μακεδονίας και περιοχές της Θεσσαλίας. Κάτω από τη Λάρισα και στα νησιά τα πράγματα με την επιδημία παραμένουν ακόμα υποφερτά, ελεγχόμενα .

Νέα απαγορευτικά μέτρα μελετώνται, τα πανελλήνια, από τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου . Και παράλληλα, ξεχωριστά μέτρα για την εκρηκτική κατάσταση από Θεσσαλονίκη, Μακεδονία και μέχρι τη Λάρισα.

-Η Κυβέρνηση διαθέτει πλήθος νέων, ισχυρότερων και αναγκαίων προτάσεων(τις οποίες έχουμε ήδη παρουσιάσει) από τα μέλη της επιτροπής κατά του κορωνοιού αλλά και από διοικήσεις νοσοκομείων, ιατρικούς συλλόγους και κοινωνικούς φορείς.

Ειδικότερα, για την εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Τσακρής, μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων και καθηγητής μικροβιολογίας.
Ο κ. Τσακρής τόνισε πως θεωρεί την πανελλαδική παράταση του lockdown δεδομένη, ενώ υποστήριξε ότι κατά τις επόμενες θα αποφασιστεί γενικευμένο απαγορευτικό κυκλοφορίας στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα.

"Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας συνεχίζεται η εκθετική πορεία των κρουσμάτων με μικρή μόνο επιβράδυνση. Θα χρειαστεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να δούμε απτά αποτελέσματα. Πολλοί από τους ειδικούς συστήνουν ακόμα πιο δραστικά μέτρα, ανάλογα με του Μαρτίου νομίζω ότι θα κινηθούμε εκεί τελικά, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί το ΕΣΥ. Αυτό νομίζω θα γίνει σχετικά άμεσα" τόνισε για την πορεία των κρουσμάτων και την κατάσταση στο ΕΣΥ ο κ. Τσακρής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Με τη διασπορά του κορωνοϊού να μην εμφανίζει σημάδια ανάσχεσης, παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί, και το σύστημα υγείας να δοκιμάζει μετωπικά τις αντοχές του, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, στο τραπέζι μπαίνει ήδη η παράταση του lockdown πέραν της 30ής Νοεμβρίου.

Χθες, τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έδειξαν τριπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα, διασωληνωμένους και νεκρούς: Συγκεκριμένα, 3.316 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 828 στη Θεσσαλονίκη και 756 στην Αττική, 310 διασωληνωμένους ασθενείς στις ΜΕΘ και 50 θανάτους σε ένα 24ωρο και 959 συνολικά στη χώρα.

Για ένα ακόμη 24ωρο οι ασθενείς που εισήχθησαν σε κλινική Covid-19 ξεπέρασαν τους 400 -για την ακρίβεια ήταν 438. Η πλειονότητα των εισαγωγών καταγράφηκε στα νοσηλευτικά ιδρύματα της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, με την Αττική να βρίσκεται προς το παρόν σε καλύτερη θέση (περίπου 70) σε ό,τι αφορά τις νέες νοσηλείες, άρα και τη διαθεσιμότητα κλινών.

ΤΡΙΤΗ 10.11.202Ο. Συζητείται στα κλειστά, παράταση για μια εβδομάδα ακόμα του πανελλήνιου Lockdown για να πάμε «πιο σίγουρα» στις Γιορτές. Χαρδαλιάς: Με μέτρο οι μετακινήσεις, αλλιώς αυστηρότερα μέτρα.

Γράφτηκε από τον NonPaperNews
Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020 01:02

Όμως η παραβατικότητα των ανεύθυνων συνεχίζεται ακόμα. Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν 181.000 έλεγχοι και εντοπίστηκαν πάνω από 2.900 παραβάσεις και ενώ το συνολικό ύψος των προστίμων άγγιξαν τα 780.000 ευρώ, τα οποία αφορούσαν τη μη τήρηση του μέτρου της μάσκας ή δεν έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα για την μετακίνησή τους έγγραφα.

Πιο έντονο από το πρώτο χαρακτήρισε το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
«Ο πρωθυπουργός θέλησε να κινηθούμε γρήγορα και να πάρουμε μέτρα πριν από τις άλλες χώρες» ανέφερε ο υφυπουργός.
«Όπως και την άνοιξη είναι απαραίτητο να εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα» συμπλήρωσε.

Όμως η παραβατικότητα των ανεύθυνων και των επιπόλαιων ( με θορυβώδη πάρτυ παικτών του Ολυμπιακού έως συνάξεις μόλυνσης στην Πάτρα και Θεσσαλονίκη και τραπεζώματα του υφυπουργούΥγείας Πολλάκη) συνεχίζεται ακόμα. Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν 181.000 έλεγχοι και εντοπίστηκαν πάνω από 2.900 παραβάσεις και ενώ το συνολικό ύψος των προστίμων άγγιξαν τα 780.000 ευρώ, τα οποία αφορούσαν τη μη τήρηση του μέτρου της μάσκας ή δεν έφεραν μαζί τους τα απαραίτητα για την μετακίνησή τους έγγραφα.

Γι αυτό, στο κυβερνητικό επιτελείο κερδίζει έδαφος η ιδέα να παρατεθεί η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας έως τι 30 Νοεμβρίου, για μια ακόμα εβδομάδα, ως τις 8 Νοεμβρίου. Κι αυτό προκειμένου να εφαρμοσθούν με μεγαλύτερη ασφάλεια κάποια χαλαρά μέτρα συγκεντρώσεων σε σπίτια και καφενεία-καφεμπαρ-ταβέρνες και κυκλοφορίας Ι.Χ. τα Χριστούγεννα και το Νέο Ετος. Με περιορισμούς βέβαια αλλά όχι τόσο πολλούς και απαγορευτικούς...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline