Παρασκευή 17 Μαϊου 2024  13:51:49

Μικροεπεισόδια με τα ΜΑΤ, ελάχιστοι και λαγοί στα Εξάρχεια. Χωρίς ιδιαίτερη απήχηση το «μαχητικό προσκλητήριο» με επικεφαλής την κ. Μάγδα Φύσσα. Φήμες ότι θα πολιτευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κύριο

Νέα ανάμιξη σε πολιτική πρωτοβουλία της Αντιπολίτευσης και εξωκοινοβουλευτικών ομάδων η κ. Φύσσα, μετά εκείνη στο Πολυτεχνείο με την «θεατρική μετάβαση» της κρυμμένης σημαίας του Πολυτεχνείου στο σημείο δολοφονίας του αείμνηστου τραγουδιστή Παύλου Φύσσα τον Σεπτέμβριο του 2013.

Πορείες περιορισμένες και απομακρυσμένες και συγκεντρώσεις ελάχιστων, μερικές δεκάδες ρο πολύ πραγματοποιήθηκαν χθες ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Χωρίς δεύτερη απήχηση και συμμετοχή.

Μάλιστα, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, όλες οι παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν με αυστηρή τήρηση των κανόνων για την αποφυγή της διασποράς του φονικού κορωνοιού αλλά και κάτω από την αντίληψη ότι αυτή η επέτειος είναι ταυτισμένη με επεισόδια και συμπλοκές τιμητικές όχι τόσο της μνήμης του Α. Γρηγορόπουλου αλλά των τότε πολυήμερων επεισοδίων βίας, τραμπουκισμών και λεηλασιών της δήθεν «λαϊκής εξέγερσης», στην οποία πρωτοστάτησαν αναρχικοί και αντιεξουσιαστές, με συναντίληψη ομάδων και της τότε ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, όπως στην Αθήνα και στα Χανιά, το κλίμα ήταν τεταμένο, με μικροεντάσεις ανάμεσα στο συγκεντρωμένο πλήθος και αστυνομικούς.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 100 προσαγωγές, από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, με τις 60 να έχουν γίνει από την περιοχή των Εξαρχείων

Το Κείμενο-κάλεσμα για να τιμηθεί η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που απρόκλητα δολοφονήθηκε πριν από 12 χρόνια στις 6 Δεκεμβρίου. Παρά την απαγόρευση της Αστυνομίας για σοβαρούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. 

Οι συντάκτες του κειμένου ζητούν -με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας για τον κορωνοϊό- « να αφήσουμε ένα λουλούδι ή ένα γράμμα, για τον Αλέξη και όλους όσοι έπεσαν θύματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας». Με ακραίες επιπλέον αντιπολιτευτικές θέσεις και διακηρύξεις και με υπογραφές από ορισμένα άτομα του εξωκοινοβουλευτικού χώρου, πέραν του ΚΚΕ . Επικεφαλής των υπογραφών και του αγωνιστικού προσκλητηρίου διαμαρτυρίας, καταγγελίας και συμμετοχής, μετά τους αρχικούς-βασικούς συντελεστές , τέθηκε από αυτούς να είναι πρώτη καταγγέλλουσα και εμβληματική προσκαλούσα η κ,Μάγδα Φύσσα. Παρά το γεγονός ότι ο άτυχος γιός της δεν υπήρξε θύμα αστυνομικής βαρβαρότητας και εγκληματικής της ενέργειας.

Το κείμενο-ψήφισμα

«Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Στις 6 Δεκεμβρίου υψώνουμε ένα τείχος αντίστασης στις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες και τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας.

Το Εφετείο Λαμίας με πολλούς ακροβατισμούς και μηχανεύματα αθώωσε τον ένα κατηγορούμενο και αποφυλάκισε τον δολοφόνο, ο οποίος βρέθηκε αμέσως στη φιλόξενη αγκαλιά της εκκλησίας.
Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη όχι μόνο του απρόκλητα δολοφονημένου δεκαπεντάχρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και των αναρίθμητων δολοφονημένων από την αστυνομία, χωρίς ποτέ να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη συνεχώς δοκιμαζόμενη νεολαία, που φυτοζωεί χωρίς ουσιαστική παιδεία, χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση, χωρίς ελπίδα και μέλλον, που πρέπει να ζήσει με τη ζοφερή διαπίστωση «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες».
Η 6η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα του Αλέξανδρου, η ημέρα των νέων ανθρώπων, που βάλλονται από παντού.
Ας τους τιμήσουμε κι ας δείξουμε πως δεν τους ξεχνάμε.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας (φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις) θα βρεθούμε στην οδό Μεσολογγίου και Τζαβέλλα, στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου, στο μνημείο που έχει στηθεί.
Για να αφήσουμε ένα λουλούδι, ένα γράμμα, μία υπόσχεση.
Για να παραμείνουμε άνθρωποι.

Στέλλα Κουρκούτη – Δημοσιογράφος
Δημήτρης Μπαλαγιάννης – Δημοσιογράφος
Κώστας Παπαδάκης – Δικηγόρος
Γιάννης Μάγγος – Εκπαιδευτικός
Γιώργος Θαλάσσης – Εκπαιδευτικός
Άννυ Παπαρρούσου – Δικηγόρος
Μαρία Λούκα – Δημοσιογράφος, Σεναριογράφος
Θύμιος Καλαμούκης – Δημοσιογράφος
Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης – Δημοσιογράφος
Νατάσσα Μποφίλιου – Ερμηνεύτρια
Γιώργος Χαρίσης – Μέλος της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ
Θανάσης Καμπαγιάννης – Δικηγόρος
Παυλίνα Νάσιουτζικ – Συγγραφέας
Γιώργος Ρωμανός – Οδοντίατρος
Αλέκα Ζορμπαλά – Δικηγόρος
Πέτρος Θεοδωρίδης – Πολιτικός επιστήμονας
Γιώργος Κτενάς – Δημοσιογράφος
Ελένη Τσιγαρίδα – Αρχιτεκτόνισσα
Γεωργία Κοντράρου – Δημοσιογράφος
Νικόλας Δημητρακόπουλος – Ραδιοφωνικός Παραγωγός ΕρτOpen
Γιάννης Παντελάκης – Δημοσιογράφος
Βαγγέλης Δεληπέτρος – Δημοσιογράφος
Μιχάλης Κουρουτός - Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ
Μιμίκα Κριτσανίδου – Πολιτική ακτιβίστρια
Χρήστος Καλογράνης – Ερμηνευτής, Γυμνά Καλώδια
Θέκλα Τσελεπή – Δημοσιογράφος
Ηλίας Μωραΐτης – Συγγραφέας, Ποιητής
Δημήτρης Πουλικάκος – Ηθοποιός, συνθέτης, ερμηνευτής
Αντώνης Σιγάλας – Λυρικός τραγουδιστής, πολιτικός αναλυτής
Ελένη Καρατζόλα – Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Αλέκα Ζουμή – Δημοσιογράφος
Άκης Γαβριηλίδης – Συγγραφέας
Ελπίδα Κουτσογιάννη – Δημοσιογράφος
Βάσος Γεώργας – Σκηνοθέτης, Συγγραφέας
Βάσω Χριστοδούλου – Ποιήτρια
Λάμπρος Παπαλέξης - Μουσικός, Συνθέτης, Στιχουργός
Μανώλης Κιλισμανής – Συγγραφέας
Τάσος Τσόπελας
Θάνος Κόης (Lost Bodies) - Μουσικός
Ελένη Μπογιατζή – Εικαστικός
Μαρίνα Κόντη

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται εδώ:

17.11.2020..Πολυτεχνείο : Η Μάγδα Φύσσα με την αιματοβαμμένη σημαία στο σημείο δολοφονίας του Παύλου

Στους φετινούς εορτασμούς για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που έγιναν υπό πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω κορωνοϊού, η ΠΑΣΠ επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να τιμήσει τα 47 χρόνια από τη 17η Νοεμβρίου 1973 και βρέθηκε στο μνημείο του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα

Σε μια συγκλονιστική κίνηση προχώρησαν μέλη της ΠΑΣΠ, τα οποία το απόγευμα της Τρίτης 17ης Νοεμβρίου, ημέρα επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου, βρέθηκαν στο Κερατσίνι, στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας από την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, όπου και ξεδίπλωσαν μπροστά στο μνημείο του την τιμημένη και αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.
Στους φετινούς εορτασμούς για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, που έγιναν υπό πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω κορωνοϊού, η ΠΑΣΠ επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να τιμήσει τα 47 χρόνια από τη 17η Νοεμβρίου 1973 και βρέθηκε στο μνημείο του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκε και η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου, η οποία φωτογραφήθηκε στο σημείο φιλώντας την ιστορική σημαία.

Η ανακοίνωση της ΠΑΣΠ:

«Στις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει ο λαός και η νεολαία δεν απειλείται μόνο η υγεία όλων μας αλλά καταστρατηγούνται αναίτια κοινωνικές και πολιτικές ελευθερίες. 47 χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση της νεολαίας, των φοιτητών που η χούντα τους έλεγε αλήτες, των ανθρώπων που νίκησαν τον φόβο και το σκοτάδι, η νεολαία είναι εδώ να δώσει την απάντησή της σε κάθε λογής υπονομευτές της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Η νέα γενιά αγωνίζεται απέναντι στους νοσταλγούς της πιο μαύρης περιόδου της νεότερης ιστορίας μας, σε ανόητους προβοκάτορες που επινοούν χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις και παραβιάζουν το Σύνταγμα και τα κεκτημένα. με αγώνες. ανθρώπινα δικαιώματα. Στον τόπο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, που με τη θυσία του απέναντι στους νεοναζί έδωσε πάλι νόημα στη λέξη «ήρωας» και μας θύμισε ότι τον φασισμό πρέπει να τον πολεμάμε και να τον τσακίζουμε πάντα, εμείς οι νέοι, τηρώντας τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, ήρθαμε να βροντοφωνάξουμε την αλήθεια που δεν αντέχουν όσοι μας θέλουν άβουλους».

Απέναντι λοιπόν σε μια αστυνομοκρατούμενη Αθήνα και σε μια κυβέρνηση που διψά για αίμα και αποκαθήλωση του ξεσηκωμού των φοιτητών αλλά και απέναντι σε όσους πεισματικά καπηλεύονται τα μηνύματα του Νοέμβρη παραβρεθήκαμε σήμερα στο μνημείο του ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ όπου με την παρουσία της ΜΑΓΔΑΣ ΦΥΣΣΑ αποδώσαμε φόρο τιμής στους νεκρούς ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα υπέρτατα ιδανικά της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline