Παρασκευή 17 Μαϊου 2024  11:23:56

«Και τον Φεβρουάριο του 2021, δεν πρόκειται να γίνουν οι εκδηλώσεις του Καρναβαλιού της Πάτρας». Ο καθηγητής Ιατρικής στην Πάτρα Χαρ. Γώγος και μέλος της Επιτροπής είναι απαισιόδοξος ότι μέχρι τότε δεν θα υπάρξει θεαματική βελτίωση στη δημόσια υγεία. Κύριο

Είναι ο ίδιος επιστήμονας, ο οποίος επέβαλε την απαγόρευση και πέρυσι τον Φεβρουάριο για το Καρναβάλι της Πάτρας, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις τότε όλων των παραγόντων. Εκτιμάται ότι ανάλογες απαγορεύσεις θα υπάρξουν για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και άλλων περιοχών. 

«Αυτά τα ξεχνάμε. Δεν σκεφτόμαστε τίποτε από γιορτές, καρναβάλι, ρεβεγιόν, τραπέζια και όλα αυτά. Τα Χριστούγεννα, όπως όλα δείχνουν, θα τα περάσουμε όπως το περασμένο Πάσχα. Κι αυτό δεν αφορά μόνον την περίοδο των γιορτών αλλά όλο το υπόλοιπο '20 και το '21».

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος απαντώντας στα ερωτήματα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» είναι ξεκάθαρος γι' αυτό που μας περιμένει τους επόμενους μήνες. Απαντήσεις, οι οποίες έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα στα τοπικά ΜΜΕ.
Όταν τον ρώτησα εάν αποτελεί θετικό σημάδι η σταθερότητα που έχουμε σε αριθμό κρουσμάτων, απάντησε εύγλωττα: «Έχουμε ανησυχητική σταθεροποίηση. Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων είναι σταθερός μεν, αλλά εμείς αυτό που θέλουμε είναι να μειωθεί. Να έχουμε καλύτερα νούμερα ενόψει του χειμερινού κύματος που περιμένουμε».

Ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών διηγείται στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Κάτι τρέχει με τη Μάριον» την ιστορία της ζωής του, το πώς βίωσε τα όσα έχουν συμβεί τους δύσκολους μήνες της πανδημίας και πώς γίνεται η λήψη αποφάσεων.
«Ο ιός έδειξε τα δόντια του το καλοκαίρι. Είναι δύσκολος, είναι πιο μεταδοτικός από τη γρίπη» είπε και εκτίμησε πως το 2021 θα κυλήσει υπό την κυριαρχία του ωστόσο θα υπάρξει ένα καλό εμβόλιο που θα προσφέρει ανοσία στο 50% του πληθυσμού.
«Συνεχίζουμε τη ζωή μας και πορευόμαστε όπως πριν, αρκεί να προστατευόμαστε έχοντας στο νου μας την αγία τριάδα: μάσκα, αποστάσεις και αντισηψία χεριών» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος στην καριέρα του στο Πανεπιστήμιο Πατρών βάζει ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα, μετακομίζει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ο καθηγητής παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ειδικός στις λοιμώξεις, Χαράλαμπος Γώγος, θέτει τέλος στην καριέρα του στο Πανεπιστήμιο 1,5 χρόνο πριν από την συνταξιοδότηση και μετακομίζει στην Αθήνα όπου απεδέχθη ήδη πρόταση συνεργασίας από ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Η αποχώρησή του μέλους της επιτροπής επιστημόνων κατά του κορωνοϊό από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στη Πάτρα όπου ο καθηγητής εκτελεί και χρέη προσωρινού διοικητή μετά την παραίτηση της διοικήτριας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline