Κυριακή 5 Μαϊου 2024  09:41:47

Οι Καθηγητές, πλην Στ. Τσιόδρα είναι απολύτως αρνητικοί αλλά Μητσοτάκης- Αρχιεπίσκοπος συναποφάσισαν «προσεκτικό άνοιγμα»-επαναλειτουργία των εκκλησιών Χριστούγεννα- Πρωτοχρονιά και Θεοφάνεια. Απαραίτητες οι μάσκες και η αποστολή μηνυμάτων sms. Κύριο

Χωρίς όμως μεταβολή στον μικρό αριθμό, 8-10 παρισταμένων σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες. Ελάχιστες, χωρίς εκπροσώπους κομμάτων και φορέων της Πολιτείας. οι παρουσίες στις τελετές των Θεοφανείων.

Με δύο ή και περισσότερες λειτουργίας σε μία ημέρα λειτουργίες και με αριθμό πιστών ανάλογα με το εμβαδόν κάθε ναού και μόνο σε θέσεις καθισμένων (όχι περισσότερες από πενήντα στη Μητρόπολη και ανάλογου μεγέθους ναούς), με απαραίτητες τις μάσκες και την αποστολή μηνυμάτων sms. Οι κατά τόπους επίσκοποι και οι ιερείς των ναών θα αναλάβουν την πιστή εφαρμογή της σχετικής εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου, που θα εκδοθεί για τα περιοριστικά μέτρα, σε συνεννόηση με την πολιτική Προστασία.. Με σειρά προτεραιότητα και η απλή είσοδος των πιστών στους ναούς για προσκύνημα. Ανάλογες ρυθμίσεις θα ισχύσουν και για τους εκκλησιασμούς σε μοναστήρια.

Τι αναφέρουν και ζητούν, μετά τους Ιεράρχες οι ιερείς σε επιστολή τους στον Πρωθυπουργό.
Όπως αναφέρουν οι κληρικοί εφαρμόσαμε πιστά όλα τα μέτρα υποστηρίζουν καλώντας ειδικά ενόψει Χριστουγέννων να επιτραπεί το άνοιγμα των Εκκλησιών.

Με μια μακροσκελή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανοίξει τις εκκλησίες για τους πιστούς.
«Εάν συνεχιστεί η απαγόρευση της συμμετοχής των πιστών στη Θεία Λατρεία τότε αναπόφευκτα εφαρμόζονται διακρίσεις και καταστρατηγείται η αρχή της ισότητας», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Οι κληρικοί εφαρμόσαμε πιστά όλα τα μέτρα υποστηρίζουν καλώντας ειδικά ενόψει Χριστουγέννων να επιτραπεί το άνοιγμα των Εκκλησιών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline