Κυριακή 5 Μαϊου 2024  06:33:23

Αιχμές του Γιώργου Κύρτσου για κακούς χειρισμούς στην πανδημία και κακή πορεία στα οικονομικά. «Εμείς πάμε πιο άσχημα τώρα από το Βέλγιο». Κύριο

Παράλληλα, μιλώντας για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής εμφανίστηκε απαισιόδοξος στην επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα και τη μάχη, που δίνουν εκεί Μητσοτάκης και Αναστασιάδης.

Νέες ενοχλητικές απόψεις του Ευρωβουλευτή, οι οποίες δεν ενθουσιάζουν κάθε φορά παράγοντες του Μαξίμου και της ΝΔ., όπως εκείνες για την πορεία και διαχείριση της οικονομίας. Με αρκετές αιχμές κατά της πολιτικής ηγεσίας στα αρμίδια οικονομικά υπουργεία, που επικρίνονται ότι είναι άδικες και μονομερείς. Τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας απέναντι στην πανδημία, σχολίασε μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος. Κάνοντας τη σύγκριση με το Βέλγιο, το οποίο δοκιμάστηκε και βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση το προηγούμενο διάστημα, αλλά πλέον οι θάνατοι εκεί έχουν πτωτική τάση, σημείωσε ότι η κατάσταση έχει σοβαρέψει στην Ελλάδα και ότι «πάμε εμείς άσχημα τώρα», λόγω των θανάτων που καταγράφονται καθημερινά.

Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το αισιόδοξος. Όπως είπε υπάρχουν κάποιες κυρώσεις που ίσως επιβληθούν στα πρότυπα της Κύπρου όπως στην Κύπρο για τα Βαρώσια. «Συμβολικά κάτι θα πάρουμε, ουσιαστικά όμως έχουμε μεγάλο δρόμο», εκτίμησε λέγοντας ότι ίσως υπάρξουν κυρώσεις σε εταιρείες τουρκικές ή πρόσωπα.

Για την πρωτοβουλία, που ανέλαβε με άλλους ευρωβουλευτές, να ζητήσουν από την Ισπανία να παγώσει το πρόγραμμα κατασκευής του τουρκικού αεροπλανοφόρου, «Αναντολού», σημείωσε ότι επιβάλλεται εμπάργκο όπλων στην γειτονική χώρα από τους ευρωπαίους, όσο η Άγκυρα ακολουθεί επιθετική και προκλητική πολιτική στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline