Τρίτη 7 Μαϊου 2024  04:02:47

«Φεβρουάριος, ο χειρότερος μήνας από πλευράς κλιματολογικών συνθηκών για την επιδημία» προειδοποίησε χθες Βάνα Παπαευαγγέλου. Πληθαίνουν οι περιοχές στο κόκκινο, με πρώτη τη μισή Ελλάδα, την Αττική. Κύριο

Φόβοι ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα και οι νοσηλείες σε νοσοκομεία κατά τους επόμενους, πολύ δύσκολους και παγωμένους μήνες, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Κατάσταση Lockdown στην Ελλάδα, σε διαρκή δοκιμασία με το δεύτερο κύμα του κορωνοιού από τον περασμένο Οκτώβριο: Έτσι διαμορφώθηκε μετά τις ανακοινώσεις του Ν. Χαρδαλιά ο νέος επιδημιολογικός χάρτης της χώρας.

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε επίπεδο επιτήρησης και ποιες σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου, που συνεχώς αυξάνονται - Που παρουσιάζονται διάσπαρτες εστίες μετάδοσης του ιού, οι οποίες έχουν πάψει πλέον να κυριαρχούν στη Βόρειο Ελλάδα αλλά έχουν μεταφερθεί στη νότια Ελλάδα, με εξαίρεση την Κρήτη, την Ήπειρο ,τη Θεσσαλία(που μαστιζόταν με νέα κρούσματα τους περασμένους μήνες) και τα Ιόνια νησιά..
Σε δυο επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας είναι χωρισμένη η Ελλάδα, σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη που περιέγραψε στην ενημέρωση της Παρασκευής για την πορεία της πανδημίας ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Με βάση τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας βρίσκεται στο Επιτήρησης (Επίπεδο Α χρώματος κίτρινου), ενώ η Αττική, η Λέσβος, η Μύκονος και η Σαντορίνη βρίσκονται σε επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (Επίπεδο Β χρώματος κόκκινου).

Παράλληλα, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες αυξημένου κινδύνου σε Εορδαία, Νέα Προποντίδα, Χαλκίδα (οικισμός Ρομά σε Κύμη-Αλιβέρι), Πάτρα, Θήβα, Τανάγρα και Σπάρτη.
Αναλυτικά ο χάρτης με τις περιοχές:

mapcovid1

mapcovid2

mapcovid3

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline