Τετάρτη 15 Μαϊου 2024  23:19:07

Σιωπητήριο από Μαξίμου στους λαλίστατους υπουργούς-σχολιαστές. Ανάμεσα του Γεωργιάδης, Παπαθανασίου, Βορίδης, Κικίλιας, Μηταράκης και Πλακιωτάκης. Το πρόβλημα με τους λοιμωξιολόγους. Κύριο

Ανάλογες συστάσεις έγιναν και σε ορισμένους λοιμωξιολόγους να ακολουθήσουν το σεμνό και μετρημένο υπόδειγμα δηλώσεων και δημοσιότητας των καθηγητών Σωτ. Τσιόδρα και Αναστασίας Κοτανίδου.

«Δεν βλέπουμε απλά το φως στην άκρη του τούνελ, αλλά βλέπουμε το τέλος του τούνελ», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης του στον Αλέξη Παπαχελά, μία ημέρα μετά την απόφαση για νέο -πιο αυστηρό- lockdown στην Αττική.

«Αυτό που μας ανησύχησε ήταν η αύξηση των νοσηλειών στην Αττική. Αυτή η επιδημία έχει την τάση να ξεφεύγει από τον έλεγχο πολύ γρήγορα. Προτίμησα να πάρω δραστικά μέτρα για να απαλλαγούμε από αυτά πιο γρήγορα», είπε, σημειώνοντας ότι «η εμπειρία μας έχει δείξει ότι τις πιο πολλές φορές τα ημίμετρα δεν λειτούργησαν ουσιαστικά».

Η Κακοφωνία των υπουργών με πολλές και αναρμόδιες δηλώσεις

Επικριτικός ήταν για υπουργούς που έχουν συνεχή παρουσία στην τηλεόραση, ήταν ο Πρωθυπουργός ευθέως και χωρίς αποσιώπηση, λέγοντας ότι πρέπει «οι υπουργοί να μην προκαταλαμβάνουν αποφάσεις, να είναι στην κυβερνητική γραμμή», υπογραμμίζοντας ότι «βγαίνουμε στην τηλεόραση όταν έχουμε κάτι να πούμε». Και όχι ως σχολιαστές επικείμενων μέτρων που αφορούν σε διυπουργικές αρμοδιότητες και ως σχολιαστές ,με πρώτο δίδυμο του υπουργείου Ανάπτυξης Γεωργιάδη-Παπαθανασίου είτε προκαταλαμβάνοντας ακόμα και αποφάσεις του Πρωθυπουργού, όπως ο Βασ. Κικίλιας, και με διάφορες δηλώσεις επί του παντός , όπως οι κκ Μηταράκης και Πλακιωτάκης σε μικρότερο αλλά πάντως ενοχλητικό βαθμό δημοσιότητας κατά το Μαξίμου. Επιπλέον να μην καλλιεργούν διάφορες προσδοκίες ,με « φιλολαικές» υποσχέσεις και εξαγγελίες ακόμα και του τομέα τους και επιπλέον να αποφεύγουν ανάλογες συμπεριφορές, με όλες τις παραπάνω, και στον χώρο του Διαδικτύου.

Επιπλέον ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξη του τόνισε ότι πρέπει «το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο και να μην υπάρχει κακοφωνία», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει γραμμή για τηλεοπτική αφωνία.

«Οποιοδήποτε μήνυμα δεν είναι συνεπές και αυτοαναιρούμενο δημιουργεί πρόβλημα. Ο κάθε υπουργός διαχειρίζεται τα του χαρτοφυλακίου του. Εάν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα, διορθώνονται. Οι υπουργοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή, να μην προκαταλαμβάνουν αποφάσεις. Κι εγώ μιλάω πολύ συχνά για τα θέματα αυτά. Και χθες υπήρχε διχογνωμία και η απόφαση φτάνει σε εμένα. Και πρέπει να πάρω μια απόφαση και να την υπηρετήσω. Κι από τη στιγμή που μια απόφαση λαμβάνεται κεντρικά, αυτή την απόφαση θα την υπηρετούν και πρέπει να την υπηρετούν όλοι οι Υπουργοί. Και νομίζω το μήνυμα αυτό πια έχει καταστεί απολύτως σαφές», δήλωσε.

Ερωτηθείς αν θα «τραβήξει αυτί», είπε: «Αυτό νομίζω το έκανα ήδη. Και από εδώ και στο εξής πιστεύω ότι θα δείτε μεγαλύτερη συμμόρφωση και ενδεχομένως και λιγότερες παρουσίες. Ξέρετε, όταν βγαίνει κάποιος στην τηλεόραση μερικές φορές μπορεί να του ξεφύγει και μια κουβέντα παραπάνω. Καλό είναι να βγαίνουμε όταν έχουμε κάτι συγκεκριμένο να πούμε».

Τόνισε δε ότι «με ενδιαφέρει πάρα πολύ σε αυτή τη συγκυρία το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο, να μην υπάρχει σύγχυση και ό,τι φαινόμενα -όπως τα είπατε- κακοφωνίας υπήρχαν να διορθώνονται, είτε εν τη γενέσει τους ή ακόμα καλύτερα να προλαμβάνονται».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline