Σάββατο 27 Απριλίου 2024  15:04:53

Νέες άδειες από σήμερα για να μειωθούν οι βόλτες στους δρόμους και οι κοπάνες από την (δήθεν) τηλεργασία στο σπίτι. Ζητούμενο εάν θα μειωθεί σοβαρά η κυκλοφορία των Ι.Χ. τις επόμενες ημέρες. Κύριο

Δεκάδες χιλιάδες μέχρι προχθές οι αυθαίρετοι παραβάτες με βόλτες με Ι.Χ. στους δρόμους και περιπάτους στις παραλίες. «Πονοκέφαλος» έγινε η αυξημένη, αδικαιολόγητη κυκλοφορία σε Αττική και μεγάλες πόλεις.

Προσμονή και αγωνία από σήμερα Δευτέρα στο κυβερνητικό επιτελείο, από την νέα εικόνα της κυκλοφορίας στους δρόμους της πρωτεύουσας, με τις νέες αυστηρότερες άδειες. Θα μειωθούν και πόσο οι κυκλοφορίες των χιλιάδων Ι.Χ. καθημερινά ;Δεν ήταν καλές οι διαπιστώσεις κατά την πρώτη ημέρα επιβολής αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις. Ο κυκλοφοριακός φόρτος και η επιβατική κίνηση από τις αρχές Φεβρουαρίου μπορεί να μην παρέπεμπαν σε «κανονικές μαζικές» συνθήκες, ωστόσο εμφάνιζαν σημαντική αύξηση, αδικαιολόγητη από την αντίστοιχη πρώτη ημέρα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν τον περασμένο Μάρτιο.

Η κινητικότητα στην πόλη είναι ελαφρώς περιορισμένη σε σχέση με την καθημερινότητα όπως διαμορφωνόταν προ κορωνοϊού, ωστόσο παραμένει σημαντικά ενισχυμένη σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο, γεγονός το οποίο καταδεικνύει είτε την κόπωση των πολιτών, τη έφεση στη παρανομία και παραπλάνηση της αστυνομίας είτε τη χαλάρωση των ελέγχων στους δρόμους. Ενδεικτική μάλιστα της ανησυχίας είναι η ανακοίνωση για αλλαγή του τρόπου χορήγησης της βεβαίωσης μετακίνησης που αφορά τους εργαζομένους που δεν απασχολούνται υπό καθεστώς τηλεργασίας και παρατεταμένης άδειας .

Αυξήθηκαν τις τελευταίες ημέρες η κυκλοφορία των Ι. Χ. αυτοκινήτων στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα κ.α. παρά το γεγονός ότι έχει κλείσει το λιανεμπόριο, δεν λειτουργούν όλα τα σχολεία, και επιπλέον υπάρχει σε μεγάλο βαθμό «τηλεργασία στο σπίτι», τόσο στο δημόσιο τομέα όσο και στον ιδιωτικό.

Αιτία του απαράδεκτου γεγονότος ότι η τηλεργασία με πλήρες ωράριο και οι διάφορες άδειες από την υπηρεσία, μητρότητας, ασθενείας, αναρρωτικές κλπ είχαν μετατραπεί σε κανονικές «κοπάνες και βόλτες» με το αυτοκίνητο, σε δικαιώματα ελεύθερης. Παράνομης και ασύδοτης κυκλοφορίας με ψευδείς και παραπλανητικούς ισχυρισμούς-δικαιολογίες. (οι οποίες ακυρώνονται από Δευτέρα) και βεβαίως σε παραμέληση των καθηκόντων κανονικής εργασίας, ιδιαίτερα υπαλλήλων σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Ταμεία.

Διευκρινίσεις, ελέγχους και περιορισμούς μετακίνησης όσον αφορά στην βεβαίωση μετακίνησης που θα πρέπει να επιδεικνύουν συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ερωτηθείς επιβεβαίωσε ότι διαπιστώθηκαν σε ελέγχους της Τροχαίας συγκεκριμένοι παραβάτες, που κυκλοφορούσαν με Ι.Χ., ενώ υποτίθεται ότι ήταν υποχρεωμένοι να εργάζονται στο σπίτι τους σε κανονικά καθήκοντα του συστήματος τηλεργασίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline