Σάββατο 27 Απριλίου 2024  15:01:20

Μετά τα Εξάρχεια, που ησύχασαν αρκετά ο Μ. Χρυσοχοΐδης θέλει να κερδίσει και το στοίχημα των ΑΕΙ. Από τον Σεπτέμβριο οι 1.400 άοπλοι αστυνομικοί σε ρόλους ασφάλειας. Κύριο

Δηλώσεις του, μετά τη Βουλή, στην «Κ»: Να μην υπάρξει άλλος εξευτελισμένος πρύτανης πανεπιστημίου.

Οι προσλήψεις για τη στελέχωση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, περίπου 1.400 άτομα συνολικά σε όλα τα ΑΕΙ. θα ξεκινήσουν άμεσα, ώστε να αναλάβει καθήκοντα με τη νέα φοιτητική χρονιά. Δηλαδή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όταν υπολογίζεται να έχουν εισέλθει τα πανεπιστήμια σε κανονικά μαθήματα, στα αμφιθέατρα και στα εργαστήρια. Θα επιλεγούν άτομα εξοικειωμένα με την ακαδημαϊκή νοοτροπία, όπως πτυχιούχοι, πρώην ή νυν σπουδαστές και φοιτητές τα οποία θα παρακολουθήσουν και μαθήματα αυτοάμυνας. Αποστολή του νέου Σώματος είναι να μην υπάρξει άλλος «εξευτελισμένος πρύτανης», ενώ τα στελέχη του δεν θα επεμβαίνουν –άμεσα τουλάχιστον– σε περιπτώσεις καταλήψεων, οι οποίες δεν είναι εκ των προτέρων παράνομες.
Τα παραπάνω υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην «Κ» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στα ΑΕΙ.

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί χρειάζεται πανεπιστημιακή αστυνομία αφού τα σοβαρά περιστατικά τα λύνουν οι υφιστάμενες δομές του σώματος, τονίζει πως το ζήτημα δεν είναι να εξιχνιάζονται μόνο τα εγκλήματα. Σκοπός είναι να μην τελούνται, να προλαμβάνονται.
«Να μην υπάρξει άλλος εξευτελισμένος πρύτανης, άλλη κατάληψη ορμητήριο σαν της ΑΣΟΕΕ ή του Γκίνη», τονίζει.

ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΜΟΛΥΝΣΗ

Αναφερόμενος στην αγνόηση από τους διαδηλωτές της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων λόγω της πανδημίας, ανέφερε ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν επέτρεψε τα συλλαλητήρια, αντίθετα τα απαγόρευσε και ζήτησε την γνώμη των λοιμωξιολόγων και για αυτό έβγαλε ανακοίνωση για 100 άτομα.
Όπως εξηγεί ο ίδιος, η διαταγή παραβιάστηκε από πολλαπλάσιο κόσμο που ήθελε να διαδηλώσει και θα ήταν αδιανόητο η αστυνομία να συγκρουστεί μαζί τους, όμως τα σχετικά στοιχεία μεταβιβάστηκαν στην εισαγγελία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Πολυμέσα

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok Decline